La Fira de Nadal de Xixona compleix 10 anys com la major mostra de torrons i dolços nadalencs del país

Del 6 al 9 de desembre, Xixona es convertirà en el referent nadalenc de tota la Comunitat Valenciana gràcies a una fira que proposa al visitant una experiència completa per a viure en família, amb el torró i el Nadal com a protagonistes

La Fira de Nadal de Xixona celebra el seu desé aniversari del 6 al 9 de desembre, coincidint com tots els anys amb el Pont de la Constitució. La seua filosofia, que va encara més enllà de ser un gran mercat en el qual trobar la major oferta de torrons i dolços d’Espanya, l’ha convertida en aquests deu anys de vida en una experiència completa pensada per a viure en família i amb amics, passant el dia descobrint els tresors de la localitat coneguda com “el lloc més dolç del món”.

Enguany, la Fira congregarà en l’avinguda de la Constitució a més d’un centenar d’expositors entre els quals destaquen els principals productors de torrons, xocolates i dolços nadalencs del nostre país, a més d’empreses i professionals d’altres sectors, com el gelat, al costat de xicotets comerços, associacions i emprenedors locals.

“Volem mantindre el caràcter diferenciador de la Fira, apostant per les empreses i el comerç local, ja que els nostres professionals realitzen un gran esforç per crear productes i serveis de gran qualitat en els quals es respecta la tradició i s’innova i millora cada dia”, defensa l’alcaldessa de Xixona, Isabel López.

Moltes són les novetats d’aquesta desena edició. Per exemple, la ubicació de les atraccions infantils i la selecció de food trucks basats en menjar mediterrani, que passaran a ocupar l’actual aparcament annex al parc del Barranc de la Font, pròxim al conegut betlemet, el pesebre de grandària natural que es col·loca cada any al carrer Francesc Nicolau Mira Miralles.

Aquesta nova zona és més àmplia, per s’ha pogut destinar més espai tant per a les atraccions dels xiquets com per a les taules col·locades per a menjar, a més d’estar més prop del pesebre, un dels reclams turístics més fotografiats, i de l’accés principal al poble des d’Alacant.

Respecte a les activitats, l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), coorganitzadores de la Fira, han preparat un programa digne del desé aniversari. Tallers nadalencs per als més xicotets, cercaviles, tastos, maridatges i demostracions culinàries, concursos, actuacions musicals i acrobàcies, exposicions, visites guiades i teatralizadas -en aquest últim cas amb motiu del 750 aniversari de la concessió de la Carta Pobla a Xixona- són algunes de les propostes. Amb aquest programa, els organitzadors volen que hi haja activitats per a totes les edats i tots els gustos en qualsevol moment, perquè tant els que vénen a passar el dia complet a Xixona, com els que vénen només a comprar, puguen tindre opcions per a l’entreteniment.

Així mateix, per a facilitar l’estada en la Fira a les famílies amb xiquets xicotets, l’Ajuntament ha preparat multitud de tallers de pintura, manualitats, contacontes i música, a més d’habilitar una zona de lactància en el Teatre, un antic convent franciscà del segle XVII que romandrà obert durant tota la Fira i en el qual es realitzaran exhibicions gastronòmiques, projeccions audiovisuals i fins a un recital de la Coral Veus Blanques de Xixona.

A més, s’ha augmentat el nombre de condícies distribuïdes per tot el perímetre de la Fira i s’han habilitat zones extra d’aparcament per a facilitar l’accés i l’estada. En aquest sentit, una altra de les novetats d’enguany és que el trànsit al carrer Francesc Nicolau Mira Miralles serà de sentit únic i l’aparcament en bateria, “per a augmentar el nombre de places de pàrquing disponibles i facilitar la mobilitat”.

Així mateix, cal recordar que durant els quatre dies de Fira s’intensifica el servei d’autobús urbà i es disposa d’un tren turístic que recorre els principals carrers de la localitat.

CatalàEspañol