L’alcaldessa de Xixona inaugura “El producte com a destinació” per a impulsar el turisme

En estes jornades formatives, experts han explicat com convertir els productes típics de cada territori en una destinació comercial, gastronòmic i turístic competitiu.

Hui estan tenint lloc les jornades formatives “El producte com a destinació”, emmarcades dins de la programació d’activitats de la Fira de Nadal, que enguany celebra la seua dotzena edició, encara que de manera virtual per les circumstàncies sanitàries.

Com convertir un producte en destinació turística?

Este esdeveniment, dirigit sobretot a emprenedors i empresaris dels sectors de la gastronomia, el turisme i el comerç, té com a objectiu transmetre coneixements que permeten als professionals adquirir els recursos necessaris per a convertir els productes típics de cada territori en una destinació comercial, gastronòmic i turístic competitiu.
Les jornades són gratuïtes i s’estan celebrant en un format mixt, online i presencial, en el Teatret de Xixona –amb aforament reduït màxim de 30 persones-. Diferents professionals del sector coincideixen en una activitat formativa per a tractar les claus per a gestionar projectes gastronòmics que potencien el turisme. Totes les ponències es poden veure en la web oficial de la jornada.

El torró com a superproducció de cinema

L’alcaldessa ha posat el focus d’atenció en el torró, comparant la seua producció amb la d’una pel·lícula professional.


“Tenim un gran producte com és el torró, que és el protagonista d’una superproducció”

Isabel López, alcaldessa de Xixona


López ha explicat que “en un món on la competitivitat és cada vegada més feroç, Xixona aposta per dirigir esta pel·lícula amb el torró i els dolços nadalencs com a protagonistes indiscutibles”.


A més, ha recalcat la importància d’aprofitar les sinergies que el sector genera amb altres àrees, com puga ser la turística, ja que Xixona combina a la perfecció gastronomia autòctona amb un sense fi de paratges naturals que conviden a visitar-la.“Pels nostres paisatges ens donarien en els Oscar el premi a la millor fotografia”, ha apuntat.

CatalanSpanish