02:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Xixona suspén les Festes de Moros i Cristians

Les festes patronals haurien de celebrar-se del 22 al 24 d'agost.

A causa de l’actual crisi sanitària provocada per la COVID-19, ens trobem davant d’una situació extraordinària que afecta a totes les facetes de la nostra vida i, com no pot ser d’altra manera, també a les nostres festes patronals de moros i cristians.

A la incertesa sobre com evolucionarà la situació actual, s’afegeixen les previsions de distintes institucions i experts que indiquen que tardarem un temps a poder celebrar esdeveniments on es produïsquen aglomeracions, com és el cas de les nostres festes.

La prioritat sempre ha sigut la salut dels nostres veïns, dels festers i dels visitants.

Per tant, en la reunió telemàtica celebrada el 18 de maig, l’Ajuntament de Xixona, la directiva de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i els presidents de les diferents filades, s’ha decidit:

La suspensió de les pròximes festes patronals de moros i cristians, que haurien de celebrar-se del 22 al 24 d’agost, així com dels actes anteriors i posteriors a les mateixes.

A esta decisió se li afegeix la presa fa unes setmanes de traslladar tots els càrrecs del 2020 per al 2021.

Volem agrair la disposició de tots els estaments de la festa a donar suport a esta difícil decisió així com transmetre la nostra força a tots aquells que viuen de les festes en general. Estem segur que tornarem amb més força si cap.

Així mateix, atenent a les mesures establertes per l’administració central i autonòmica, d’acord amb les prescripcions de les autoritats sanitàries, i posant sempre per davant la salut de les persones, si arribades les dates existeix alguna possibilitat de realitzar determinats actes festius, buscaríem el màxim consens i acceptació de tots per a dur-los a terme.

En estos moments que estem vivint, volem donar ànims a totes aquelles persones que estiguen passant per una situació econòmica o social delicada.

I, sobretot, volem expressar el nostre dolor més profund per cada una de les víctimes que deixa esta pandèmia i transmetre les nostres més sinceres condolences a les seues famílies. També desitgem una ràpida recuperació a tots els afectats.

Últimas noticias

Contenido relacionado