Més de 100 participants ompliran les XX Jornades d’Esport adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual greu

Afanias organitza esta trobada esportiva i social on es reunixen centres de tota la província per compartir l'esforç i visibilitzar la realitat d'estos "protagonistes per un dia".

Foto: Asociació Afanias
Publicitat

Ser actors i no espectadors. Rebre els aplaudiments i no sols donar-los. I en definitiva, fer-se visibles als ulls de tots els altres. Este és el somni que des de fa ja dues dècades aconsegueixen desenes de persones amb discapacitat intel·lectual i altres trastorns greus, a través de l’esport en un esdeveniment anual que organitza Afanias.

Així, al voltant d’un centenar d’usuaris de prop d’una vintena de centres, residencials, ocupacionals i de dia, a la província de Castelló participaran en les XX Jornades provincials d’Esports adaptats a persones amb discapacitat intel·lectual i greus trastorns en el desenvolupament amb necessitat de suport generalitzat, que se celebra este dijous 21 al pavelló Esportiu Chencho de Castelló a partir de les 11 del matí.

PublicitatRovira  

L’objectiu d’esta trobada és “donar visibilitat, empoderar i augmentar l’autoestima dels participants”, com explica una de les treballadores del centre d’Afanias. A més, esta jornada de competició, que acabarà amb un dinar conjunt, resulta també un punt de trobada i de socialització important pels participants.

De fet, la iniciativa que ha anat creixent i s’ha consolidat com una de les cites més esperades per molts dels usuaris d’estos centres, va nàixer fa anys des de la direcció del Centre de Dia de l’assoacició Afanias, que va veure com unir els beneficis de l’esport amb tot el que podia generar “sentir-se protagonistes reals”, podia ser també una oportunitat de visibilitzar realitats que de vegades, inclús dins de les persones amb este tipus d’afeccions, encara queden més relegades.

Amb tot, i amb la importància que suposa també l’activitat física i l’entrenament que des de fa unes setmanes estan portant als seus respectius centres, pot ser un dels factor més importants d’este encontre és “la felicitat que els genera”, comenta la treballadora. “Açò els fa sentir molt, molt feliços. Hi ha qui dorm amb la medalla perquè per primera vegada se n’adonen de què són els protagonistes”, afegeix.

PublicitatJuega Limpio Orihuela