La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XXIV Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»

L’obra guanyadora es farà pública divendres 9 de novembre de 2018 i el premi serà atorgat eixe mateix dia

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXIV Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», en col·laboració amb Edicions Bromera, dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. La quantia del guardó és de 12.000 euros, i el termini de presentació d’originals finalitza dimarts 10 de setembre. Enguany, com a principal novetat, hi ha la possibilitat de presentar els originals també a través de la seu electrònica de la Universitat de València.

El guardó té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que posen a l’abast del públic els avanços científics i tecnològics i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. El llibre premiat serà coeditat per Edicions Bromera i pel Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, en la col·lecció Sense Fronteres.

Els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic que opten a aquest premi poden estar escrits en valencià, o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglés o en francés, i han de tindre una extensió entre 100 i 200 fulls DIN A4, a doble espai per una sola cara.
Per participar-hi, les obres es poden presentar bé en suport informàtic mitjançant la seu electrònica de la Universitat de València (http://webges.uv.es/uvEntreuWeb) o bé en paper al Registre General de la Universitat, dirigides en els dos casos a la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.

Formen el jurat de l’edició de l’any 2018 Maria Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència, que el presideix; Soledad Rubio, coordinadora de la col·lecció Sense Fronteres; Xavier Duran, guardonat en la 23a edició d’aquest premi; Pascuala García, investigadora del Departament d’Òptica i Optometria, i Juan Francisco Fernández de Guevara, investigador del Departament d’Anàlisi Econòmica. El jurat tindrà en compte, per a la ponderació dels treballs, l’interés científic i la coherència, la creativitat i l’originalitat, la claredat expositiva i l’estructura del text i l’ús correcte de la sintaxi i les normes ortogràfiques.

L’obra guanyadora es farà pública divendres 9 de novembre de 2018 i el premi serà atorgat eixe mateix dia, durant la cerimònia de lliurament de la resta de premis Ciutat d’Alzira.

Bases de la convocatòria: http://ir.uv.es/YYcSt2H

Publicitat