Yáñez: “El Botànic arracona als més vulnerables en negar la vacuna de l’herpes a la població de risc”

La portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les corts, Maria Remeio Yáñez, ha criticat que “el Botànic arracona als més vulnerables en negar la vacuna de l’herpes zòster a la població de risc”. Així ho ha assenyalat després del vot en contra aquesta setmana en la Comissió de Sanitat a una proposta del PP en aquest sentit.

La portaveu popular ha explicat que “els experts recomanen la vacunació per tots els majors de 60 anys amb malalties cròniques de risc com a diabètics, problemes cardíacs i pulmonars”.

Yáñez ha manifestat que “una malaltia com l’HZ que cursen amb dolor agut i crònic impacten molt negativament sobre la qualitat de vida dels nostres majors. Les evidències científiques sobre la vacuna i la seua recomanació estan avalades per onze societats científiques i entitats d’àmbit internacional”.

Remei Yáñez ha indicat que “no existeix tractament complet per a aquesta patologia, per la qual cosa la vacuna contra l’Herpes Zòster és la millor possibilitat per reduir la càrrega d’aquesta malaltia”.

“No entenem l’enraon de l’esquerra del Botànic a negar la vacuna quan és una malaltia que registra 13.600 casos anuals en població diabètica major de 50 anys, que és on més nombre de casos es produeixen, i 342 hospitalitzacions anuals per HZ a la Comunitat. El cost és mínim en comparació del benefici per als valencians”, ha assenyalat.

Remi Yáñez considera que “la Comunitat se sumaria així a altres comunitats com Castella i Lleó on està inclosa des de 2016 al calendari vacunal de l’adult, gratuïta i voluntària”.

La diputada popular ha assenyalat que aquesta mesura preventiva aposta per la bona salut futura dels nostres majors. “No s’entén la insensibilitat del Botànic davant un tema tan sensible de promoció de la salut. En la demagògia habitual de l’esquerra, que afirma una cosa i després fa una altra, s’obliden de les persones. No hi ha diners per a vacunes de l’herpes zòster però si hi ha per augmentar assessors i apujar-se el sou un 8% en tres anys, per a mitjos independentistes, per crear nous quiosquets i una tele nova. Arraconen als més vulnerables”.