“Youtube” i els “youtubers”, una relació complicada

Per als ‘youtuber’ preferents van a revisar tots els vídeos a mà per a evitar un altre cas com el de Logan Paul.

La plataforma de vídeo online ha establit unes noves normes per les quals solament guanyaran diners amb els seus vídeos aquells que tinguen més d’1.000 subscriptors i aconseguisquen generar més de 4.000 hores de visualitzacions a l’any.

Segons Tubular, la durada mitjana d’un vídeo en YouTube ha pujat durant els últims anys fins a fixar-se en 14 minuts. Açò significaria que un productor necessitaria 17.000 reproduccions de forma anual. Si baixa d’aqueixa xifra, YouTube podria retirar la monetizatció dels nous vídeo pujats.

PublicitatTroballengua  

El canvi arriba amb prou faenes 8 mesos després de l’anterior que va establir l’actual llistó inferior per a aconseguir generar ingressos pels teus vídeos en YouTube, un impacte que llavors va caracteritzar com a “mínim”. Aquesta vegada és diferent, en convertir l’objectiu en alguna cosa en constant moviment, els creadors de vídeo pujat a la plataforma poden passar per èpoques amb o són ingressos intermitentment, enfront del model anterior que consistia a superar una mètrica natural immutable.

Alguns youtubers enquestats van afirmar haver tardat entre 6 setmanes i 20 mesos, depenent del nivell d’acompliment, a superar la xifra dels mil primers subscriptors. Els més difícils, afirmen. En els quals el creador ha de realitzar una tasca inicial de donar-se a conèixer, definir un estil i aconseguir constància. “Tardem el mateix a aconseguir els 1.000 subscriptors que a arribar a 10.000”, afirmava Charlie *Jacoby, un jove creador britànic.

Aquesta vegada YouTube no ha volgut dir xifres, però ha dit que el canvi afecta a un nombre “significatiu” de canals que fins ara ingressaven en la seua immensa majoria (99%) menys de 100 dòlars en total a l’any. YouTube es queda amb el 55% dels ingressos generats per la publicitat de cada vídeo, així que l’impacte podria ser relativament important per a YouTube.

“Veure els nostres ingressos caure a l’abril va ser una experiència aterridora”, explicava llavors Hank Green, amb tres milions de subscriptors. Creadors com Green no seran afectats per aquest canvi, però segurament evite que apareguen molts potencials nous “youtubers milionaris” des de zero.

Per als grans ‘youtubers’, aquells amb més d’un milió de subscriptors o els que es troba en el programa especial de contingut prioritari, el canvi més impactant va ser anunciat a principis de setmana. YouTube verificarà cadascun dels seus vídeos de forma independent i per un equip de moderadors humans, una tasca àrdua però manejable tenint en compte que el nombre de creadors en aquest programa és limitat. Uns 2.000 canals acumulen una xifra superior a un milió de seguidors, una figura orientativa però que no qualifica necessàriament a un canal per a aconseguir l’estatus especial amb el qual YouTube enllaça als millors anunciants amb els seus millors creadors.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana