Ciudadanos demana que compareguen Zapatero, Ábalos i Oltra en la comissió dels Corts sobre Crespo Gomar

Ciudadanos ha proposat la compareixença de l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la comissió de recerca dels Corts sobre el finançament del PSPV-PSOE i el Bloc entre 2007 i 2008.

Zapatero

Ciudadanos ha proposat la compareixença de l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la comissió de recerca dels Corts sobre el finançament del PSPV-PSOE i el Bloc entre 2007 i 2008.

En el seu pla de treball per a la comissió que analitzarà aqueix finançament i les relacions amb l’empresa Crespo Gomar, el grup parlamentari de Ciudadanos també ha inclòs en aquesta llista a altres vint persones, com els exministres Bernat Soria, Cristina Narbona i Beatriz Corredor; l’ex secretari general del PSPV-PSOE Joan Ignasi Pla i el president dels Corts, Enric Morera.

La comissió encarregada d’investigar el finançament electoral del PSPV-PSOE i Bloc en 2007 i 2008 i la relació de l’empresa Crespo Gomar amb les Administracions públiques i altres partits polítics la presideix el diputat de Podem César Jiménez; la socialista Antonia Serna ocupa la vicepresidència, i el diputat del PP Jorge Bellver la secretaria.

El president de la comissió va proposar el passat 28 de setembre que aquest òrgan tornara a reunir-se quatre setmanes més tard per a debatre el pla o els plans de treball que presenten els grups parlamentaris. El de Ciudadanos ha sol·licitat la documentació acreditativa del compte bancari on s’ingressaven les assignacions del PSPV-PSOE i del Bloc, així com la del pagament de totes les despeses electorals assumits per tots dos partits durant la campanya 2007.

També han sol·licitat els comptes anuals de les agrupacions en el període investigat, les seues factures i els pagaments efectuats a l’empresa Crespo Gomar, entre els quals estan els contractes d’adjudicació de la mercantil amb la societat d’Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) i amb els ministeris de Medi ambient, Habitatge i Sanitat.

A més, han demanat informes emesos per la Sindicatura de Comptes sobre la coalició Bloc des de 2007, els de el Tribunal de Comptes des de 2007 a 2011 en relació als dos partits investigats, i la llista de treballadors de Crespo Gomar i les seues empreses satèl·lit.

Entre les persones a les quals ha demanat comparèixer estan el exgerent de l’empresa Crespo Gomar, Alberto Gomar; el extenient d’alcalde i el exalcalde de Gandia, Antonio Gomar i José Manuel Orengo, respectivament; la portaveu adjunta de Compromís en Els Corts, Mireia Mollà, i la candidata a l’alcaldia d’Alacant en 2007, Etelvina Andreu.

Publicitat