Zaplana després de signar en el jutjat: No he participat en contractes fraudulents

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha reiterat aquest dilluns la seua innocència, ha insistit que mai ha participat en cap adjudicació fraudulenta i ha assegurat que espera tindre prompte l'oportunitat de declarar sobre aquest tema sobre la seua imputació en el denominat cas Erial.

L’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha reiterat aquest dilluns la seua innocència, ha insistit que mai ha participat en cap adjudicació fraudulenta i ha assegurat que espera tindre prompte l’oportunitat de declarar sobre aquest tema sobre la seua imputació en el denominat cas Erial.

Zaplana ha atés breument als periodistes després d’acudir per segon dilluns consecutiu a signar en l’oficina de presentacions del jutjat de guàrdia de València, des de les seues posada en llibertat provisional el 7 de febrer després de passar una mica més de huit mesos de presó preventiva en el centre penitenciari de Picassent, encara que des del 18 de desembre estava ingressat a l’Hospital la Fe per a seguiment de la leucèmia.

En el cas Erial s’investiga el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) realitzades en 1997 durant la gestió d’Eduardo Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, posat en marxa en 2003. que pateix.

“En el moment de la meua excarceració vaig emetre un comunicat, que és clar i que diu en síntesi dues coses que reitere fins a la sacietat”, ha assenyalat l’exministre. “La primera d’elles és que mai vaig participar en cap adjudicació il·legal ni cap acte contrari a la legalitat en el temps en què vaig ser president”, ha insitido Zaplana, qui ha afegit que una de les adjudicacions que és objecte d’anàlisi en les perquisicions judicials del cas Erial es va produir quan ell ja no ocupava la presidència de la Generalitat.

D’altra banda, ha apuntat: “No tinc ni comptes ni béns fora d’Espanya, és impossible; i ho reitere després d’haver llegit l’aixecament parcial del secret del sumari”. “Estic desitjant poder declarar i aclarir tot el que siga necessari per a defensar la meua innocència, cosa que faré quan s’alce el secret del sumari, no el puc fer abans”, ha conclòs.

Preguntat pel seu estat saludeu, Zaplana ha respost als periodistes que és un tema personal, per la qual cosa no ha volgut donar detalls.

Publicitat