La defensa de Zaplana torna a sol·licitar la seua llibertat pel seu estat de salut

La defensa del expresident de la Generalitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana ha tornat a sol·licitar la seua llibertat al·legant que el risc de fugida és "inexistent" donat el seu "estat de salut". 

La defensa del expresident de la Generalitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana ha tornat a sol·licitar la seua llibertat al·legant que el risc de fugida és “inexistent” donat el seu “estat de salut”.

Segons fonts jurídiques, el passat 28 de desembre la defensa va fer aquesta nova sol·licitud al jutjat d’Instrucció número 8 de València, la cinquena que realitza fins al moment, ja que les altres quatre han sigut denegades per la titular del jutjat, que encara no s’ha pronunciat sobre aquesta última.

Rovira  

Des del seu arrest, la defensa de Zaplana ha presentat cinc recursos per a demanar la seua posada en llibertat o l’arrest domiciliari, al·legant una “deterioració acusada” de l’estat de salut de l’exministre, que pateix una leucèmia des de 2015, any en què es va sotmetre a un trasplantament de medul·la.

Per a sol·licitar la posada en llibertat d’Eduardo Zaplana, la defensa argumenta que la llei no permet mantindre a la presó a l’investigat per més de sis mesos fonamentant-ho en risc de destrucció de proves.

A més, el risc de fugida, únic fonament possible de la presó preventiva en aquest moment en el cas de Zaplana, “és inexistent donat el seu estat de salut, que l’obliga, segons els experts que han emés informes, a estar subjecte a tractaments en el mateix hospital on va ser trasplantat”.

Les fonts assenyalen que qualsevol “mínim risc” podria ser “pal·liat amb mesures alternatives a la presó, retirada de passaport o presentacions”. Afigen que existeixen sistemes de control telemàtic a la disposició dels jutges d’instrucció per a garantir el control dels presos preventius, més enllà dels casos de violència contra la dona.

Un altre dels arguments de la defensa és que en l’últim terme la llei preveu la presó atenuada (arrest domiciliari) per als supòsits que “per raó de malaltia l’internament comporte greu perill per a la salut”.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela