Els investigadors han recuperat 6,3 milions de Zaplana a Suïssa

Les mateixes fonts han indicat que existeixen indicis que la major part (90%) d'aquests 6,3 milions d'euros pertanyen a Zaplana, mentre que la resta seria de Barceló i Grau

L'expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana, en els dies de la seua detenció, el maig de 2018. EFE/Arxiu

La titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València i la Fiscalia Anticorrupció de València, en la col·laboració amb la Guàrdia Civil, han aconseguit recuperar 6,3 milions d’euros que l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana tenia en una entitat bancària de Suïssa.

Segons han confirmat a EFE fonts judicials, el jutjat ja ha lliurat una ordre perquè li siguen transferits aquests fons, de manera que es farà impossible que ni Zaplana ni els altres dos detinguts -l’advocat Francisco Grau i l’u de Terra Mítica Joaquín Barceló, tots dos llocs en llibertat- puguen accedir a ells.

Les mateixes fonts han indicat que existeixen indicis que la major part (90%) d’aquests 6,3 milions d’euros pertanyen a Zaplana, mentre que la resta seria de Barceló i Grau.

Ni Zaplana ni els altres dos detinguts hauran de fer front a cap fiança per a eixir de presó, encara que sí que estaran obligats a entregar els seus passaports en el jutjat abans de recuperar la llibertat, a més de comparéixer una vegada a la setmana en el jutjat de guàrdia més pròxim al seu domicili.

Publicitat