Zarra convoca un ple extraordinari per la renúncia de l’alcalde condemnat

zarra alcalde

L’Ajuntament de la localitat valenciana de Zarra celebrarà un ple extraordinari aquest dijous al matí, en l’ordre del qual del dia figura la renúncia de l’alcalde, l’independent Juan José Rubio, a la condició tant de regidor com de regidor, segons han indicat a EFE fonts municipals.
El Tribunal Suprem ha condemnat a dos anys de presó a Rubio per delictes de prevaricació i contra l’ordenació del territori en haver autoritzat la construcció de 50 habitatges en sòl no urbanitzable, i a vuit anys d’inhabilitació especial per a càrrec públic, que comporta la privació del càrrec efectiu d’alcalde.
Juan José Rubio ha sigut alcalde de Zarra, una població de 381 habitants de la província de València, des de 1979 de manera ininterrompuda, primer pel PSPV-PSOE i des de l’any 2007 com a independent, per l’Agrupació d’electors per Zarra (AEPZ).
El Suprem li considera autor d’un delicte continuat de prevaricació urbanística amb l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes i com a cooperador necessari d’un altre delicte contra l’ordenació del territori comes en haver autoritzat la construcció de cinquanta habitatges en sòl no urbanitzable.
La sentència confirma la pena de catorze mesos de presó imposada al fill de l’alcalde per un delicte continuat contra l’ordenació del territori amb l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes.
El Suprem ha estimat de forma parcial el recurs de cassació interposat pel condemnat contra la sentència de l’Audiència Provincial de València que li va imposar dos anys i quatre mesos de presó pels mateixos delictes, a més d’una multa de 5.760 euros i inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per vuit anys.
La Sala ha modificat aquesta sentència en la part referida a la pena de presó pel delicte de prevaricació per a l’alcalde, que ha passat de 14 a 10 mesos de presó i ha anul·lat la multa per no estar contemplada en la llei vigent en el moment dels fets (les llicències se centren en 2003-2004).