22.1 C
Valencia

Els zeladors de tota Espanya queden exclosos com a personal d’alt risc per COVID-19

La prevenció perquè no es tornen a repetir els casos en els quals es negaven EPIs als zeladors per ser grup de baix risc.

- Publicitat -AVL

Els zeladors un dels grups de professionals més actius, necessaris i polivalents en zones hospitalàries i sanitàries, zones d’urgències, en l’hospitalització, quiròfans, UVIs, UCIs i altres zones d’alt contagi pel virus.
La Plataforma “RECONEIXEMENT PER Al ZELADOR, JA” composta pel col·lectiu de zeladors en l’àmbit nacional està rebent una resposta negativa a les seues justes reivindicacions des del mateix Ministeri de Sanitat. Ja el mes de maig passat el col·lectiu va escriure una carta al Ministre Sr. Salvador Illa demandant la modificació en este nivell de risc, que va rebre resposta al juny, on el ministre va deixar clara la responsabilitat dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborables, la interpretació d’este nivell de risc cau en mans d’estos Serveis depenent de cada activitat que realitze cada persona en qüestió.


Ser definits com a col·lectiu “sota risc” provoca una clara desprotecció davant la pandèmia.
Els zeladors són professionals que desenvolupen diferents funcions dins de la Sanitat Pública espanyola, estant exposats en nombroses ocasions al virus i altres afeccions, és per això que han d’anar amb els EPIs corresponents, la qual cosa elimina el “baix risc” amb el qual han sigut etiquetats.
Des de trasllats de pacients en urgències, mobilització, canvis de postura i ajuda en la condícia del pacient infectat, trasllats a proves diagnòstiques i entrada a zones d’alt risc, entre una llarga llista d’accions que escometen 24 hores al dia, 365 dies a l’any.


Les seues funcions estan dirigides a l’assistència directa dels malalts.
Un zelador que s’infecta per COVID 19 és un “vector de contagi” per al mateix personal més vulnerable, ja que sol treballar en dies successius en diferents departaments (raigs-X, maternitat o oncologia entre altres), d’aquí ve que siga necessària la protecció i, l’important, de ser considerats, sense cap lloc a dubtes, personal de risc. Nombrosos zeladors s’han contagiat per COVID 19 en estos mesos de pandèmia.

Mobilització del col·lectiu per a reivindicar el nivell de risc real

El col·lectiu de zeladors, mitjançant la PLATAFORMA RECONEIXEMENT PER Al ZELADOR, JA” cerca:
 Visibilitat per part de la societat del nostre principal problema, que es tracta de l’escassa protecció dels zeladors espanyols de la qual han sigut víctimes en la primera ona d’esta pandèmia.
 La prevenció perquè no es tornen a repetir els casos en els quals es negaven EPIs als zeladors per ser grup de baix risc.
 Actualització dels estatuts de 1971, al costat de la instauració d’una formació reglada per a adequar legalment i formar al zelador en les funcions reals que exerceixen actualment.
 Una ràpida solució i el reconeixement com a grup professional d’ALT RISC, sobre la base de les funcions i exposició real per a poder treballar assegurances com la resta de companys d’altres especialitats.


Per a això, es realitzaran mobilitzacions per tot el territori espanyol, en diferents hospitals, localitats i províncies. Els nostres pacients i malalts mereixen saber la veritat: “el zelador és un vector de transmissió”.
El pròxim 10 de setembre es realitzarà una concentració perquè el Col·lectiu compte amb el reconeixement, que ara és clarament insuficient, per a la seguretat de zeladors, pacients i acompanyants.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià