14.1 C
Valencia

L’Ajuntament no prorrogarà el contracte de la zona blava i a partir d’Agost no es pagarà per aparcar al carrers d’Alcoi

La pròrroga del contracte de l'ORA suposava continuar amb les condicions actuals, pel que el Govern ha decidit no renovar i, en setembre (ja que en agost no es paga mai l'ORA) ja no hi haurà ORA i, per tant, no costarà diners aparcar als carrers.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La pròrroga del contracte de l’ORA suposava continuar amb les condicions actuals, pel que el Govern ha decidit no renovar i, en setembre (ja que en agost no es paga mai l’ORA) ja no hi haurà ORA i, per tant, no costarà diners aparcar als carrers.

El Govern considera que el motiu amb el qual es va contractar el servei de l’ORA, buscant una major rotació de vehicles en zones comercials, no és efectiu i ha perdut la seua utilitat a Alcoi. Els aparcaments són ocupats per vehicles que no tenen rotació i molts veïns de la zona ORA es veuen perjudicats perquè s’han de pagar per estacionar en els carrers del seu barri.

Cal recordar que el servei de l’ORA no suposava més que l’ingrés d’un Canon de 20.000 euros a l’Ajuntament del total dels diners que recaptava l’empresa, pel que el servei, que molts ciutadans consideraven recaptatori, realment no repercutia significativament en les arques públiques. Aquest servei va ser contractat en agost de l’any 2010 per un total de 8 anys, amb una pròrroga de dos més, pel govern del Partit Popular.

En la consulta als comerciants, les associacions van traslladar el seu acord amb la decisió d’eliminar l’ORA encara que pensaven que calia buscar alternatives a l’actual sistema. El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, destaca que «estem treballant molt el tema de Smart City en la ciutat, pel que pensem que aquest aspecte és millor englobar-lo dins d’aquesta estratègia global de millorar la mobilitat sostenible i d’implementar noves tecnologies que faciliten la vida de les persones que seguir amb models que ja no són adequats al temps que vivim».

- Publicitat -

D’altra banda, el Govern també s’ha mostrat sorprés per la petició per part de Compromís el dijous 10 de maig, relacionada amb el servei ORA perquè s’actualitze o es cancel·le. El Govern destaca que la petició arribava un poc tard, ja que el portaveu de Compromís ja era coneixedor de la reunió amb els comercials del dilluns i de l’acord al voltant de la «no renovació». No obstant això, «sempre és positiu que Compromís compartisca el punt de vista de comerciants i Govern» aclareix Martínez.

Al mateix temps, el Govern també recorda que és important que tots els partits apliquen el diàleg i la participació amb els diferents col·lectius de la societat abans de fer propostes, fet que sempre demanden a la resta però que després no s’apliquen a si mateix, ja que els protagonistes en aquest cas són els veïns i els comerciants d’Alcoi.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Vall d’Alba es converteix en la seu del nou projecte d’inversió de Baldocer

Vall d'Alba es prepara per a acollir un nou projecte empresarial.

El jutjat acorda la immobilització cautelar de l’habitatge de Carlos Fabra en Les platgetes d’Orpesa

El jutjat investiga un entramat financer amb diversos centenars de comptes bancaris presumptament vinculats a l'expresident de la Diputació de Castelló.

Vila-real formarà professionals en logística i magatzem per a facilitar incorporacions al mercat laboral

Els cursos que organitzarà l'ajuntament en col·laboració amb una altra entitat prepararan personal per a cobrir la demanda de les noves infraestructures logístiques previstes.

Extingeixen un incendi en el magatzem d’un supermercat d’un centre comercial d’Ondara

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant van sufocar un incendi declarat anit en el magatzem d'un supermercat del centre comercial Portal La Marina d'Ondara.

Eurocaja Rural obri una nova oficina a Mutxamel i suma ja 35 a la Comunitat Valenciana

Eurocaja Rural continua ampliant la seua xarxa comercial a la Comunitat Valenciana.
- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. […] La mostra amb els cartells fallers es podrà visitar fins al pròxim 27 de juliol. Divendres es presentarà també el catàleg de l’exposició, que recull les peces exposades amb els textos que les expliquen i contextualitzen, i que ha sigut editat per la Regidoria de Cultura Festiva amb la col·laboració del Casal Sant Jordi d’Alcoi, el Museu Alcoià de la Festa i l’Ajuntament d’Alcoi. […]

: Valencià