13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Des del 8 d’octubre, 13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ amb la Nao Victoria i el Galeón Andalucía com a principals atractius. Així ho ha explicat este dimecres l’alcaldessa de Castelló que junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han fet balanç del que ha suposat esta aposta pel turisme ‘en temps de COVID’.

De fet, tant Colomer com Marco, acompanyats de la regidora de Turisme, Pilar Escuder, han destacat la importància d’apostes com esta pel turisme en uns temps d’obligada convivència amb la pandèmia i en respecte a totes les mesures de seguretat, per mantenir el sector.

En este mateix acte de valoració realitzat en el Moll de Costa del Grau, enfront de la Nao Victoria, i a la qual ha seguit un acte en commemoració del 500 aniversari del descobriment de l’Estret de Magallanes, on ha participat el cònsol honorari de Xile en la Comunitat Valenciana, Leopoldo López, Colomer s’ha compromés a seguir donant suport a este esdeveniment al 2021.

A més s’ha reiterat la importància de no haver renunciat a celebrar esta tercera edició, encara que haja segut, de manera reduïda, mig any després dels que estava programat inicialment, però complint amb totes les mesures de seguretat perquè les visites a les embarcacions es pogueren fer amb garanties, com ha destacat Marco.

“Hui som ací per a fer balanç d’una edició especial d’Escala a Castelló, per la qual apostem en un moment molt complicat i que ha servit per a ancorar l’esdeveniment a la nostra ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa. “Demà a la vesprada salpen de Castelló estos dos navilis històrics, que han rebut des del passat 8 d’octubre, més de 13.000 visites”, ha detallat. “Visites que s’han realitzat seguint un protocol anticovid, que han fet d’esta Escala, un esdeveniment segur”, ha recordat Marco.

Al costat de les visites, que s’han realitzat prèvia reserva en la pàgina web de l’esdeveniment (www.escalaacastello.com) per a evitar aglomeracions, esta edició ha tingut un impacte en xarxes socials de més de 78.000 persones aconseguides amb les publicacions, més de 16.000 reproduccions dels vídeos promocionals, més de 1.500 visites a la web des de les xarxes socials i més de 15.000 interaccions amb les publicacions. Quant a l’impacte en la web, ha sigut de més de 5.000 visites, sent els dies de més consultes els corresponents al pont del 9 al 12 d’octubre.

“Agraïsc des d’ací el gran acolliment que ha tingut esta tercera edició entre els qui no han volgut perdre l’oportunitat de visitar estes dues naus històriques, la Nao Victoria i el Galeón Andalucía, i agraïsc el suport i la col·laboració any rere any de Turisme Comunitat Valenciana, PortCastelló, la Fundació Nao Victoria i el Real Club Nàutic de Castelló, entre altres, per a ajudar-nos a consolidar este esdeveniment de referència turística”, ha dit Marco.

ValenciàEspañol