152 municipis de la Comunitat es mantenen ‘lliures de casos COVID’

Només el 28,2% de les poblacions de les tres províncies registren 0 casos positius en les PCR comptabilitzades per les dades oficials de la Conselleria de Sanitat actualitzades este dimarts

Només 152 dels 542 municipis amb què conta la Comunitat Valenciana no registren cap cas conegut de positiu per COVID-19. Això vol dir que els 390 restants tenen, almenys un cas comptabilitzat i detectat a través de les proves PCR segons l’estadística que ha actualitzat este dimarts la web de la Conselleria de Sanitat. De fet, fins este matí, Olocau del Rey, es trobava en este llistat de pobles lliures de COVID però un brot del que acaba d’informar Sanitat, el deixa ja a l’altre costat de l’estadísitca.

Això vol dir que després d’una quinzena terrible pel que fa a les dades de nous positius que han disparat les estadístiques superant el centenar de nous contagies en totes les capitals de província i en alguns municipis, només el 28% de les localitats valencianes està, per ara, lliure de casos, almenys conegut.

Pel que fa a les províncies, Castelló és la que manté més municipis amb 0 positius, encara que la data no és massa significativa si es té en conter que precisament, esta província, amb 135 municipis també entra en el rànquing de les províncies amb més despoblació en moltes localitats de l’interior. Per tant, la comparativa en termes numèriques totals no resulta representativa.

Tot i això, sí que és cert que mirant al mapa del gràfic on puja la intensitat del color blau en funció dels casos, (el més oscur supera els 500) la província de València, quasi no té espais aïllats sense acolorir o amb predomini de la intensitat més forta. I és que no s’ha d’oblidar que els rebrots repartits per tota la geografia de les comarques valencianes s’hi han encebat durant estos mesos d’estiu a esta província.

CatalàEspañol