23.1 C
Valencia

39 pimes i empreses locals assumiran les obres previstes a Castelló

Estes accions s'emmarquen dins de la primera fase del Pla d'Inversions de Reactivació Econòmica (Pirecas) que contempla 47 actuacions per 1,5 milions d'euros.

- Publicitat -AVL

El Pla d’inversions per la reactivació econòmica de Castelló (PIRECAS) que va presentar l’ajuntament inicia la seua primera fase amb 47 obres per un total de més d’1,5 milions d’euros.

D’estes actuacions, 39 són obres menors, és a dir de menys de 40.000 euros i per tant podran ser adjudicades directament a empreses, però com s’ha deixat ben clar des del consistori, “les adjudicacions si es fan per esta via seran per a diversificar l’adjudicació i no per a repetir l’adjudicatari”, ha remarcat el portaveu de l’equip de govern.

Això vol dir que l’ajuntament podrà anar directament a contactar amb les pimes i empreses que formen part de la base de dades oberta recentment a través de la web “on qualsevol empresa, pime o autònom es pot apuntar”, i demanar-li un pressupost per a una obra determinada.

Així ho han explicat este dilluns, els regidors de l’equip de govern Rafa Simó i Ignasi Garcia, que s’han referit a les quatre grans potes sobre les quals es repartiran estes actuacions urbanístiques , de seguretat viària, de millora de via pública i instal·lacions municipals, d’accessibilitat i vinculades a escoles de la ciutat.

Inversions-Pirecas

Centres escolars com l’Isidoro Andrés, o l‘Antonio Armelles seran alguns dels beneficiaris amb el recondicionament per poder crear escoletes per a xiquets i xiquetes de 2 anys, com ha explicat Ignasi Garcia, recordant “que era ja un compromís que teníem amb la ciutadania”.

De fet, cal recordar que estes inversions són a banda de les ja previstes en Educació dins del Pla Edificant.

D’altra banda, pel que fa a aspectes com la millora de la seguretat vial, amb un pressupost aproximat de 480.000 euros, es basen principalment en la instal·lació de passos de vianants en punts conflictius de la ciutat, alguns d’ells elevats, prop d’escoles o en punts de trànsit intens per “pacificar el transit” com ha explicat Simó, o recondicionament per temes d’accessibilitat de voreres estretes o parades d’autobús entre altres coses.

Les modificacions i millores dels carrils bici, també tindran les seues partides i a més es portaran a terme altres xicotetes obres demandades per la ciutadania, tal com ha comentat el responsable d’urbanisme.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià