El jutge del “cas Alqueria” autoritza la Policia perquè complete la documentació contra la corrupció de la Diputació

Els agents de la UDEF acudeixen a la Corporació Provincial, a l'Ajuntament d'Ontinyent i a Divalterra per a recaptar més informació sobre les contractacions irregulars.

El Jutjat d’Instrucció numero 9 de València, que investiga irregularitats en les contractacions en l’empresa Divalterra, ha autoritzat els agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) per a recaptar informació que complete la intervinguda en les entrades i registres autoritzades el mes de juny passat en el marc d’una operació anticorrupció en la Diputació de València.

La operació es va saldar amb la detenció del llavors president de la Corporació provincial i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra, empresa de capital públic dependent de la Corporació Provincial dedicada al desenvolupament socieconómic dels municipis de la província.

Els agents de la UDEF s’han desplaçat aquest matí a les seus de la Diputació Provincial de València, de l’Ajuntament d’Ontinyent i de Divalterra per a la pràctica d’aquesta diligència. No es tracta d’una entrada i registre.

La causa, que roman secreta, està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. Es va iniciar en 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S’investiguen irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

En el marc de l’anomenada “operació Alqueria”, el 27 de juny els agents de la UDEF van practicar registres en la Diputació de València, en les dues seus de les quals disposa l’Ajuntament d’Ontinyent, i en la seu social de Divalterra (antiga Imelsa). El magistrat instructor va autoritzar també l’entrada i registre en quatre habitatges particulars: la del president de la Diputació i les d’altres tres investigats.

A més del president de la Diputació, al juny van ser arrestats un assessor, el cap de gabinet, el secretari-lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra i els dos directors gerents d’aquesta empresa pública. Després de la seua compareixença davant el jutge, van quedar en llibertat. Mantenen la condició d’investigats.

Publicitat