30.9 C
Valencia

El Consell de l’estudiantat de l’UJI proposa mesures i compromisos ‘efectius’ per la sostenibilitat

Esta setmana els estudiants han pogut constatar com l'ús durant unes 5 hores diàries de dispositius electrònics o exposicions a pantalles genera un impacte per persona de 50 grams de CO₂ a l'atmosfera.

- Publicitat -AVL

Mentre arreu del món es plantegen mesures i debats respecte a la situació d’emergència climàtica i representants castellonencs també s’uneixen a les trobades, el teixit estudiantil planteja també com fer palesa la seua aportació. Un exemple és l’UJI.

De moment, a més d’altres declaracions i projectes pendents, el Consell de l’Estudiantat ja ha començat a treballar i la setmana vinent es reunirà amb L’associació pel canvi climàtic, UJI pel Planeta per dissenyar les propostes, mesures i compromisos que a principis d’any li presentaran al rectorat.

El Consell de l’estudiantat està treballant per a veure quines accions es poden portar a terme tant a curt com a llarg termini, tal com explica a Actualitat Valenciana, la seua presidenta, Laura Alcaide. “Volem que hi haja també una planificació i un cronograma i un pla amb un compromís. També ens agradaria que competències de desenvolupament sostenible siguen transversals a tots els vicerectorats i per tant eixos objectius, comuns per a tots”, apunten des del Consell.

Però mentre es preparen els possibles fulls de ruta i les propostes que s’hi han de transmetre, els estudiants ‘bullen’ en idees, tal vegada, aparentment de menys complexitat, però d’una practicitat a curt o mitjà termini que si podria contribuir notablement a disminuir l’impacte climàtic que es produïx amb xicotets gestos.

Distribuir papereres de reciclatge al costat de cadascuna de les ‘estàndard o aconseguir reduir l’ús del plàstic, incrementant les fonts d’aigua perquè la gent puga reomplir ampolles o plantejar que els serveis de cafeteria disminuisquen els plàstics són alguns d’eixos gestos que poden, si més no equilibrar altres aspectes “dels que no en som conscients”, indica la representant de l’estudiantat.

De fet, cal destacar que l’anomenat hackaton al que el personal de l’UJI es va poder sumar este dilluns per conéixer la seua ‘petjada’ a l’emissió de CO₂ diària sorprenen xifres tan esfereïdores com que l’ús continu de les tecnologies també deixa la seua empremta, més del que sembla. Per exemple, la utilització durant 5 hores diàries de dispositius electrònics siga per xarxes socials o l’exposició davant d’una pantalla per la visualització de sèries, cinema o qualsevol altre producte audiovisual genera un impacte per persona d’uns 50 grams de CO₂ a l’atmosfera setmanalment.

Per això, un altre dels projectes serà la conscienciació de la Comunitat Universitària mitjançant campanyes de l’impacte de la quotidianitat de cadascú. En este aspecte, naturalment, tampoc s’escapa la mobilitat. Així que el Consell de l’estudiantat també té previst demanar reunió amb el regidor de Mobilitat Sostenible de l’ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, on plantejar-li propostes com l’ampliació dels punts de bicicas a l’UJI, un nou punt de càrrega per les targetes dins de la universitat i la revisió de les línies de Tram, junt l’increment o reforçar dels serveis de transport públic a les hores punta per accedir al Campus.

De moment, el primer pas d’esta carrera urgent però necessita una esprint per després mantindre fons, serà eixa reunió la setmana que ve amb l’associació pel canvi climàtic. Encara que cal afegir també que a més d’estes pròximes trobades, i a l’àmbit de la comunitat universitària nacional, està previst que al mes de març l’UJI siga el punt de trobada d’estudiants de totes les universitats espanyoles per debatre, entre altres coses la implementació o la necessitat de comprometre’s amb mesures concretes vinculades a la igualtat i la sostenibilitat efectives.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,698FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià