La Conselleria d’Educació manté el veto a les infermeres escolars d’Onda

Carmina Ballester: "la trobada amb el director territorial sols ha servit per a confirmar la prohibició, per part de la conselleria d'Educació, d'accés als centres educatius de les infermeres"

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, i el regidor de Ciutat Saludable, Paco Pastor, s’han desplaçat este matí a la seu de la direcció territorial d’Educació per a reunir-se amb el director territorial, Alfred Remolar, i trobar una solució al veto imposat per la Generalitat a les infermeres escolars d’Onda.

No obstant això, “la trobada sola ha servit per a confirmar la prohibició, per part de la conselleria d’Educació, d’accés als centres educatius de les infermeres així com el caos que regna en la Generalitat sobre esta situació, passant-se el problema dels uns als altres i sense proposar solucions”, segons Ballester.

L’alcaldessa ha traslladat al director territorial que comuniqui per escrit les directrius concretes sobre les infermeres escolars amb la finalitat de poder prendre decisions sobre este programa municipal de prevenció i educació en salut per als alumnes ondenses. La resposta ha estat que han de remetre el programa, el mateix que l’Ajuntament ja va lliurar en conselleria durant el passat curs escolar i es va posar en marxa sense problema, a València perquè ho estudie.

“La situació és un caos de gestió, de decisions contradictòries entre elles. Però des de l’Ajuntament continuarem oferint la mà al director territorial i continuarem treballant perquè este programa, que ja teníem en marxa el curs passat i que està completament encarrilat en l’educació dels nens i nenes d’Onda, puga seguir endavant”, ha conclòs la primera edil.

Cal recordar que les infermeres escolars d’Onda, davant la prohibició d’accedir als centres educatius per considerar-les factor de risc de contagi, continuen desenvolupant el programa en dependències municipals, a l’espera que la Generalitat prenga una decisió ferma.

CatalanSpanish