El Govern sobre Dani Mateo: es garantirà gaudir de la cultura

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha dit sobre l'actuació del pròxim dissabte de Dani Mateo a València que la Delegació mantindrà la seua postura de garantir que qui vulga "gaudir de la cultura, entesa com cadascun la vulga entendre i el puga fer".

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha dit sobre l’actuació del pròxim dissabte de Dani Mateo a València que la Delegació mantindrà la seua postura de garantir que qui vulga “gaudir de la cultura, entesa com cadascun la vulga entendre i el puga fer”.

Fulgencio s’ha pronunciat així en el Fórum Europa Tribuna Mediterrània preguntat sobre l’espectacle de l’humorista, que es va suspendre fa uns dies en el Teatre Olympia de València després de les amenaces d’Espanya 2000 arran d’una paròdia en L’Intermedi (La Sexta) on se sonava amb la bandera d’Espanya, i que finalment se celebrarà aquest dissabte en el Palau de la Música.

Ha assegurat que, “davant un determinat esdeveniment”, des de la Delegació del Govern “sempre es procura garantir, de la millor manera”, el desenvolupament “dels drets ciutadans” a través del “bon fer” de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, i es va a seguir mantenint aqueixa postura.

“Nosaltres seguirem, sense entrar en anàlisi de fons, garantint que els professionals de qualsevol activitat de la nostra comunitat puguen desenvolupar lliurement l’exercici d’aqueixa activitat, i que aquells que vulguen gaudir de la cultura, entesa com cadascun la vulga entendre i el puga fer”, ha afirmat.

Fulgencio ha recordat que abans de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, el passat 9 d’octubre, també va fer una “crida” insistent a la necessitat de recuperar el dret dels ciutadans al “ús pacífic i lúdic de la via pública, i de participar en les activitats culturals que cadascun vulga”.

Preguntat sobre si ell va recomanar la suspensió de l’actuació de Dani Mateo, el delegat ha assenyalat que no, i ha precisat que per part de la Subdelegació del Govern es va aconsellar al teatre “la necessitat de tenir temps” per a “estudiar” la situació, perquè no es tenien les dades sobre on provenien les amenaces.

Ha afegit que, davant la proximitat de la data de l’actuació, l’empresa es va plantejar la cancel·lació en comptes de l’estudi, i ha assenyalat que a l’empresa “se li va oferir sempre l’oportunitat de garantir aqueixa realització”.

Publicitat