Demòcrates Valencians crea ponts amb el catalanisme centrista

La formació valencianista va organitzar una trobada a Vinaròs amb Espadaler per a estudiar acords en els europees.

Vinaròs no és només la ciutat fronterera que amb el Sénia separa la Comunitat Valenciana, de Catalunya és un escenari que fa de pont entre tots dos territoris i que ahir també ho va fer per tal d’unir forces entre Demòcrates Valencians i Units per avançar.

Segons va afirmar el membre del Consell Polític Roger Mira, la trobada amb la formació catalanista tenia com a objectiu realitzar treballs en comú perquè tots dos partits caminassen junts de cara a les eleccions europees del pròxim 2019.

La trobada va comptar amb l’assistència del secretari general d’Units per Avançar Ramon Espadaler acompanyat pel seu secretari d’organització Jordi Cerezuela. Per part de Demòcrates Valencians els assistents van ser el membre del Consell Polític Roger Mira, l’expopular Lluís Bertomeu i com a amfitrió de la trobada l’excandidat del CCD per Vinaròs Josep-Ignasi Gelabert.

De la reunió no han transcendit els resultats ni si finalment s’uniràn en una candidatura conjunta ni si té compatibilitats amb els projectes que també realitza Demòcrates Valencians amb Contigo i altres formacions nacionalistes. L’acte va culminar amb un dinar de germanor i una foto de família.

Des de Demòcrates Valencians també van anunciar la imminent presentació de la formació en Castelló de la Plana abans de Nadal.

Units per avançar va néixer en 2017 amb un tall catalanista, moderat, preocupeu i humanista. El seu secretari general és Ramon Espadaler, qui va ser successor de Duran i Lleida al capdavant de la UCD després de la ruptura política amb Convergència Democràtica de Catalunya que liderava Artur Mas.

Publicitat