El lliurament de Pfizer prevista per a hui es retarda a Espanya

La farmacèutica multinacional Pfizer ha comunicat aquest mateix matí a Sanitat que "la seua fàbrica de Puurs (Bèlgica) ha patit el retard dels enviaments a huit països europeus a causa d'un problema en el procés de càrrega i enviament"

Segons ha comunicat el departament de Salvador Illa, el Ministeri de Sanitat, la farmacèutica Pfizer repartirà el pròxim lliurament de vacunes contra la Covid-19 demà, encara que inicialment estava previst que arribaren hui a Espanya.

En un comunicat, el Ministeri de Sanitat ha explicat este matí que Pfizer España li havia comunicat que “es posposa del dilluns al dimarts el lliurament a Espanya de la remesa de vacunes compromesa”.

Segons el mateix Ministeri, Pfizer Espanya li ha indicat que “esta mateixa nit ha sigut informada per la seua fàbrica de Puurs (Bèlgica) del retard dels enviaments a huit països europeus, inclosa Espanya, a causa d’un problema en el procés de càrrega i enviament”. 

Les 9.750 primeres bovines de Pfizer/BioNTech van arribar el dissabte a Espanya des de Bèlgica en dos contenidors, les mateixes que s’han enviat a cada Estat membre de la Unió Europea (UE) per a aquest “primer lliurament simbòlic”.

Aquest primer lliurament de vacunes estava prevista que s’ampliara a partir d’este dilluns amb altres 350.000 dosis, una quantitat que es rebrà tots els dilluns de les pròximes 12 setmanes fins a aconseguir un total de 4,5 milions de fàrmacs, que aniran destinats a aquesta primera etapa als grups prioritaris.

La Comissió Europea ha contractat amb Pfizer/BioNTech un total de 200 milions de dosis, de les quals a Espanya li corresponen un 10% -al voltant de 20 milions- segons la seua població.

Aquest incident es tradueix en el fet que caldrà esperar una mica més, encara que siga només un dia, en la lluita per a tornar a l’anhelada vella normalitat.

CatalanSpanish