```
viernes, 26 abril 2024

El Valencia CF torna a guanyar al Celtic i estarà en el sorteig de huitens de la UEFA Europa League (1-0)

El gol de Gameiro va certificar encara més la seua classificació en un partit còmode dels de Marcelino.

El Valencia CF va complir el tràmit de tornada i es va classificar per als huitens de final de la UEFA Europa League en imposar-se al Celtic de Glasgow per 1-0, en un partit còmode en el qual l’equip de Marcelino a penes va passar dificultats davant un rival lluitador i inofensiu que es va quedar amb deu per l’expulsió de Toljan, en el qual jugadors amb menys minuts durant la temporada van tindre el seu merescut protagonisme i en el qual, com a única nota negativa, va comptar amb la lesió muscular de Garay en la primera meitat.

A més, el Valencia CF va repetir èxit en la seua cinquena participació en setzens d’aquest torneig continental, en la qual ja va superar anteriorment al Bruixes en la campanya 2009-10 (1-0 fóra i 3-0 a casa), al Stoke City en la 2011-12 (0-1 a domicili i 1-0 a casa), al Dinamo de Kíev en la 2013-14 (0-2 fóra i 0-0 a casa) i al Rapid de Viena en la 2015-16 (6-0 a casa i 0-4 a domicili). A més, va arribar a semifinals en les edicions de 2011-12 i 2013-14. Ara, també pot aspirar a això i per què no una mica més.

Els de Mestalla van eixir ben situats, sense arriscar, a l’espera d’un Celtic que, lògicament, no es va tancar arrere i buscava un gol ràpid per a alimentar il·lusions en l’eliminatòria. Al quart d’hora, Nebot va robar una pilota, es va endinsar en l’àrea i només li va faltar encert en la passada. Va ser la primera ocasió blanc-i-negra. La mala notícia va arribar amb la lesió de Garay, qui es va haver de retirar en el minut 22 per problemes musculars. Volia seguir sobre la gespa, però després de diverses accions i moviments va decidir demanar el canvi a la banqueta.

En una fase de poques ocasions, Guedes, en una arrencada, va provocar la segona groga del lateral Toljan, que va ser expulsat en el minut 37. Aqueixa superioritat va començar a notar-se molt ràpid amb Guedes martellejant aqueixa banda dreta escocesa i un centre seu va ser cabotejat amb intenció per Nebot a Parell i el capità a punt va estar de marcar el 1-0. El meta Bain, en rectificat, va fer una gran parada per a evitar el pitjor per al Celtic. Segons després Ferran va rematar ajustat al pal dret i Santi Mina, des de prop, va tornar a provar els reflexos del porter. El vendaval valencianista ja era total, encara que faltava l’encert en la rematada.

Després del descans el Valencia CF va mantindre l’alt ritme del final de la primera meitat i va assetjar el marc del Celtic. I molt prompte Santi Mina va veure com Simunovic li llevava el 1-0 en buidar la pilota des de la mateixa línia de gol. No obstant això, els visitants van tindre una clara oportunitat per a avançar-se en el marcador per mediació de Ajer de cap després de centre de Christie.

El partit estava plàcid i tranquil per als de Mestalla. Marcelino va donar entrada a Gameiro per un lluitador Nebot i el francés, en la seua segona acció ofensiva, va ser capaç d’obrir i trencar la llanda escocesa amb un gol de davanter centre pur. Passada perfecta de Parell al segon pal, Wass la toca a la boca de l’àrea xicoteta sense deixar caure la pilota i l’atacant gal afusella des de prop. Sisé punt de l’ariet en la temporada i primer a l’Europa League. El ‘9’ segueix en ratxa des que va arrancar 2019.

Amb la claredat del resultat, el tècnic blanc-i-negre li va donar el premi del seu 18é aniversari a Kang In perquè s’estrenara a Europa. I el xaval va posar en peus a Mestalla amb els seus centellejos de qualitat. La tarde-nit era una festa, ja que el Valencia CF, que va poder augmentar la seua renda amb un cabezazo del jove sud-coreà que va buidar el meta Bain, estarà aquest divendres en el sorteig de huitens de final de la UEFA Europa League. A continuar somiant.

Fitxa tècnica:

Valencia CF: Neto, Wass (Kang In, m. 76), Garay (Coquelin, m. 22), Diakhaby, Lato, Ferran, Carlos Soler, Parejo, Guedes, Santi Mina i Sobrino (Gameiro, m. 68).

Celtic de Glasgow: Bain, Toljan, Ajer, Boyata, Simunovic, McGregor, Brown, Hayes, Christie, Forrest (Edouard, m. 63) i Burke (Johnston, m. 73).

Gols: 1-0. M. 70: Gameiro.