La Comunitat Valenciana, la gran oblidada en el Pacte Sánchez-Iglesias

Sánchez en el seu últim míting electoral a Castelló, una de les promeses a la qual va fer esment, va ser precisament la del finançament just, que tampoc està present en el document signat per Sánchez i Iglesias.

Publicitat

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, han anunciat un acord per a desbloquejar la formació d’un Govern de coalició basat en la “lleialtat” i per a quatre anys i han demanat “generositat” a la resta de les forces polítiques per a poder sumar els suports necessaris per a la investidura.

Tots dos han signat en el Parlament un document amb les bases d’este acord, que desenvoluparan en les pròximes setmanes en les quals també es decidirà l’estructura del govern i la seua composició. Sobre esta última qüestió, Sánchez ha precisat que l’Executiu es coneixerà després de la investidura, i que hi ha “voluntat d’aprofitar els perfils més idonis per a les tasques de govern”.

PublicitatRovira  

Fins ací tot perfecte, ja que pareix que este fet posarà fi definitivament al desbloqueig que pateix el país des de fa molt temps, però no tot anava a ser positiu, ja que tant Sánchez com Iglesias s’han oblidat de la Comunitat Valenciana, per la qual han passat durant la campanya electoral, prometent infinitat de coses per als valencians i les valencianes, que sembla que han oblidat.

El president del Govern en funcions en el seu últim míting electoral a Castelló, una de les promeses a la qual va fer esment en la capital de la Plana, va ser precisament la del finançament just de totes les autonomies, entre elles la Comunitat Valenciana, mitjançant una nova llei de finançament autonòmic, que tampoc està present en el document signat per Sánchez i Iglesias.  Concretament les seues paraules van ser, “perquè quede ben clar i no puguen dir que no ho vaig dir” que quan siga president, “el govern d’Espanya aprovarà el nou sistema de finançament autonòmic que beneficiarà a la Comunitat valenciana”.

A més de tot això, en les bases del Pacte entre PSOE i Podemos, tampoc estan contemplats altres problemes essencials per als valencians, com l’agricultura, base essencial de l’economia de la comunitat, ja que moltes persones viuen de la citricultura, i més concretament de la taronja.

Sobre el turisme en la Comunitat, tampoc hi ha ni rastre en l’acord, ja que el corredor mediterrani, la licitació del qual va anunciar Pedro Sánchez durant la campanya electoral, no està reflectit. No està clar, si s’ha oblidat en la signatura, que encara no se sap si ha sigut de forma premeditada o simplement un descuit per culpa de les presses i després decideixen canviar d’idea.

El que sí que és clar, és que la Comunitat Valenciana, que ha sigut essencial perquè torne a guanyar les eleccions el PSOE, és la gran oblidada en el pacte per a governar Espanya.

text acord Sanchez Iglesias

PublicitatJuega Limpio Orihuela