```
viernes, 26 abril 2024

El Levante UD trau la casta per a igualar la batalla de gols de Ipurua

El Levante UD va obtenir un punt en Ipurua (1-1) que pot considerar-se com un bon botí veient com es va desenvolupar un partit que va tenir en lliça per molts minuts de la primera meitat i l'inici de la següent l'equip granota però davant un Eibar que va posar tota la carn en el asador perquè la victòria es quedara en el seu feu.

El Levante UD va obtenir un punt en Ipurua (1-1) que pot considerar-se com un bon botí veient com es va desenvolupar un partit que va tenir en lliça per molts minuts de la primera meitat i l’inici de la següent l’equip granota però davant un Eibar que va posar tota la carn en el asador perquè la victòria es quedara en el seu feu.

Els de Paco López van remuntar un 1-0 quasi inicial amb gols de Morales i Róber Pieri els va tocar remar a contra corrent després de posar-se per darrere en el marcador en el segon període. Toño i Borja Mayoral, aquest últim quasi en l’últim sospir, van aconseguir els punts que permetien als levantinistes empatar finalment la trobada i aconseguir un altre bon resultat lluny del Ciutat de València. Malbaratament de casta a domicili de l’esquadra de Orriols.

El partit no donava treva a cap dels dos contrincant. El Eibar apostava per posar a prova a la saga granota amb infinitat de centres laterals i en un d’ells per part de Cote la va pentinar Xarres perquè Sergi Enrich cabotejara a la xarxa. Al Levante UD li quedaven dues opcions: trontollar-se i quedar-se grogui o reaccionar amb caràcter i va ser el segon el que, una vegada més, va succeir. Bardhi va traure la vareta per a enviar-li una passada mesurada a Morales, que va regatejar a Asier Risc per a marcar posteriorment a plaure. A el ‘Comandant’ només li va costar quatre minuts equilibrar la balança i va estar molt prop de descompensar-la en el 22’ però Risc va avortar la seua oportunitat. Açò sí, gens va poder fer el meta armero per a evitar que Róber Pier marcara l’1-2 després d’aprofitar una bona rosca des de la frontal de Jason: el central gallec va entrar amb tot per a anotar.

Per tant, va saber alçar-se del matiner colp el conjunt de Paco López, que gràcies a açò podria haver-se marxat al descans amb una renda major però el tir de Roger res més travessar la mitja hora de xoc es va perdre per línia de fons fregant el pal. Amb aquesta intensitat van concloure els primers 45 minuts i el que semblava difícil era que es mantinguera aquesta ritme en tornar al rectangle de joc. No solament aqueix sinó que es va incrementar. Sobretot va ser l’equip de Mendilibar el que va intentar eixir atropellant: en el 50’ va disposar d’una doble ocasió de Cucurella però Cabacoes va llançar a interceptar el seu tret i Enrich després va xutar fora. Després Diop ho va intentar des de fora de l’àrea i a prop va estar d’agafar porteria el seu xut. I en el 57’ Escalante va cabotejar de forma imparable un centre de Rubén Peña cap a la xarxa. La mala sort s’agarrava al Levante ja que, poc després, el col·legiat va interpretar com a penal un intent de rebuig de pilota de Campaña: en l’últim segon Charles va ficar el peu i el colpege del sevillà ho va castigar el col·legiat. Charles no va perdonar des dels 11 metres i va establir el 3-2.

Li tocava patir als granotas ja que el Eibar volia el triomf en el seu camp i en el minut 65 van tornar a anotar els locals. Va centrar Cote, va intervenir de forma providencial Oier a rematada d’Enrich i en el rebutge Xarres va estavellar l’esfèric contra les malles. El 4-2 posava molt costa amunt el partit per al Levante UD però rendir-se no està en l’ADN dels blaugranes i ho van demostrar mancant una cambra d’hora per al final. El cuir va caure mort en la frontal i Toño va rematar amb totes les seues forces cap a dintre de la porteria, pegant el seu tret en el defensa Oliveira. Arribava per tant el 4-3 i la possibilitat d’espentar per a intentar puntuar… i així va succeir. Amb el temps reglamentari ja complit, l’àrbitre va assenyalar una falta lateral que va servir Rochina mesura al segon pal. Ací va aparèixer com un remolí Borja Mayoral per a rematar amb tot i igualar (4-4) una contesa emocionantíssima on tots dos equips ho van donar tot per a portar-se el gat a l’aigua i en la qual l’esquadra de Orriols va tirar mà d’orgull i raça per a portar-se un punt de Ipurua.

SD Eibar: Risc; Rubén Peña, Oliveira, Ramis (Arbilla, 83’), Cote; Orellana (De Blasis, 71’), Escalante, Diop, Cucurella; Sergi Enrich (Kike García, 75’) i Charles.

Levante UD: Oier; Jason, Cabaco (Coke, 69’), Chema, Róber Pier, Toño (Boateng, 86’); Campaña, Bardhi, Rochina; Morales i Roger (Borja Mayoral, 69’).

Àrbitre: Alberola Rojas (Col·legi Castellà-manxec). Va amonestar per part del Eibar a Escalante (76’) i Cote (90’) i als levantinistes Toño (1’) i Campaña (82’).

Gols: 1-0, min. 7: Enrich. 1-1, min. 11: Morales. 1-2, min. 25: Róber Pier. 2-2, min. 57: Escalante. 3-2, min. 60: Charles, de penal. 4-2, min. 65: Charles. 4-3, min. 75: Toño. 4-4, min. 91: Borja Mayoral.