```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Levante UD posa contra les cordes a un Real Madrid que venç en els penals (1-2)

El Levante UD va posar contra les cordes a tot un Real Madrid, fins al punt que va poder somiar amb la victòria i més quan Roger, avançada la segona part, va posar les taules en el marcador després que Benzema anotara de penal en el primer temps.

El conjunt granota va disposar de diverses oportunitats clares per a aconseguir un millor marcador però el xoc es va decidir des dels 11 metres, quan el col·legiat va tornar a castigar una altra jugada als granotas dins de la zona fatídica. El quadre blanc va aprofitar aquesta segona oportunitat i Bale va anotar el 1-2 definitiu però el gruix del levantinismo va felicitar els homes de Paco López en finalitzar la trobada.

El conjunt granota va fer mereixements de sobres per a haver-se marxat al descans amb una renda en el marcador. Com a mostra un botó, o dos, els dos trets al pal que va enviar Roger Martí mediat el primer temps i, posteriorment, quan aquests 45 minuts ja llanguien.

La primera declaració d’intencions la va signar Rochina poc després d’arrancar el xoc en soltar una fuetada des de fora de l’àrea que va fregar el pal dret. Després, un molt actiu Morals va reclamar un possible enderrocament en l’àrea i, instants després, la primera gran ocasió del Levante UD: pilota penjada a l’àrea, va prolongar un company i el ‘Pistoler’ es va llançar amb tot i la seua rematada es va estavellar contra la fusta. S’havien declarat les hostilitats i la rèplica dels blancs va ser un tret al cep del pal que es va trobar amb la mà d’Aitor Fernández. Poc abans, Róber Pier havia rematat lleument per damunt del travesser en ploure-li la pilota després d’un servei d’estratègia de Campaña.

En l’intercanvi de colps, el màxim mereixedor d’enviar al seu rival a la lona era el púgil blaugrana. No obstant això, el primer ganxo a la barbeta va ser per als de Paco López en castigar el col·legiat una mà de Bardhi dins de l’àrea quan intentava protegir-se el rostre. Benzema va aprofitar l’ocasió per a avançar als de Solari. Lluny de resignar-se, el Levante UD es va alçar amb ràbia i, en la primera opció que va tindre d’acostar-se a la porteria visitant, Rochina li va filtrar un gran passe a Roger perquè, en un duel de tronío, el ‘9’ tornara a fer que el cuir besara la fusta.

Amb el 0-1 en el lluminós es va declarar la treva. Els dos tirs al pal de ben segur van deixar sabor amarg a Roger ja que, res més reprendre’s el joc, el davanter es va regirar en l’àrea, es va girar i va colpejar per a trobar-se aquesta vegada amb el peu de Courtois. El Real Madrid va tindre l’oportunitat d’ampliar el seu avantatge però un cabezazo de Benzema i una contra culminada per Vinicius es van perdre per poc per línia de fons. No va errar, per contra, Roger en el seu quart intent seriós per anotar: Lluna va estendre la pilota cap a Morals i aquest la va posar perfecta a l’entrada de l’atacant valencià que, amb la puntura, va col·locar l’esfèric lluny del proveïment de Courtois. Era l’empat i Orriols s’ensorrava i més quan veia que Aitor Fernández desbaratava una altra acció ràpida de Vinicius amb un paradón. La decepció amb molt de component de ràbia es va instal·lar en la graderia quan, en el 76’, l’àrbitre va tornar a assenyalar els 11 metres per una suposada puntada de Doukouré a Casemiro en intentar buidar una pilota. Després de la consulta al VAR, es va ratificar en la seua decisió i Bale va convertir el 1-2. Hi havia temps per davant però la maçada va ser de dimensions considerables. Els tres punts van volar cap a la capital d’Espanya.

Levante UD: Aitor; Simon, Cabaco, Vezo, Róber Pier, Luna; Campaña, Bardhi (Vukcevic, 88’), Rochina (Doukouré, 59’); Morales y Roger (Dwamena, 73’).

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Nacho, Varane, Reguilón; Casemiro, Kroos (Fede Valverde, 68’), Modric; Lucas Vázquez, Vinicius (Asensio, 82’) y Benzema (Bale, 73’).

Árbitre: Iglesias Villanueva (Colegio Gallego). Amonestó a los levantinistas Roger (25’), Pedro López (81’) y Luna (84’) y, por parte del Real Madrid, a Lucas Vázquez (67’). Expulsó por doble amarilla a Nacho (28’ y 86’) y a Rochina (57’ y 88’).

Gols: 0-1, min. 43: Benzema (p). 1-1, min. 60: Roger. 1-2, min. 77: Bale (p.)

Incidències: Jornada 25 de LaLiga Santander. 23.018 espectadors en el Ciutat de València. Es va guardar un minut de silenci per la defunció dels exjugadors del Levante UD Vicente Fabado i Manuel Idigoras.