La cavalcada de les ‘Magues de Gener’ en imatges

Han recorregut el centre de València per a reivindicar l'horta entre muixerangues i confeti.

Publicitat

Les ‘Magues de Gener‘ han recorregut este diumenge, per quart any consecutiu, els carrers del centre de València en una cavalcada que en esta ocasió ha reivindicat la defensa de l’horta valenciana entre ‘dolçaina i tabal’, muixerangues, confeti, regals i balls.

Sota el lema ‘L’horta no es toca’, les ‘magues’ i els seus acompanyants han iniciat la desfilada a les 11.30 hores en el Parterre i han marxat pels carrers de la Pau i Sant Vicent per a finalitzar en la plaça de l’Ajuntament, on, entre el públic, un grup de persones procedents de la concentració d’Espanya Existeix s’ha congregat per a rebre-les entre xiulades, esbroncs i crits de “traïdors” i “catalanistes”.

PublicitatRovira  

Les xapes amb les icones de la festa enguany han sigut de color roig i les varetes de les magues tenien forma d’hortalisses com a reivindicació i metàfora de la defensa de l’horta. A més, s’ha repartit als assistents, bossetes plenes de llavors amb l’objectiu de “fomentar la sostenibilitat”.

Així mateix, s’han repartit caramels, centenars de flors de paper, globus en forma d’animals, llibres, caretes i llapis de colors, entre altres obsequis, tots fets de manera artesanal per a fomentar la sostenibilitat.

Fins a 48 grups han acompanyat de manera altruista a les ‘Magues de Gener’ durant la cavalcada per a “omplir els carrers de màgia, música i alegria”. En finalitzar el recorregut i arribar a la plaça de l’Ajuntament, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha rebut a les ‘magues’, que han pujat al balcó per a pronunciar els seus discursos.

La cavalcada té com a colofó l’actuació d’Al Tall i del grup d’albaes Pignatelli. Les magues han sigut enguany Beatriu Cardona, en la pell de ‘Igualtat’; Lucrecia Manzanares, com ‘Sororidad-Fraternitat’, i Llum Quiñonero com a ‘Llibertat’.

UN GRUP DE PERSONES ESBRONQUEN A les MAGUES
Grups de persones procedents de la concentració convocada per la plataforma Expaña Existe han acudit fins a la plaça de l’Ajuntament durant el desenvolupament de la cavalcada. Allí, han mostrat banderes d’Espanya i han cridat expressions com “Espanya unida mai serà vençuda”, “visca el Rei”, “fora”, “traïdors” i “catalanistes”. Així, han rebut a les ‘Magues de Gener’ entre esbroncs i xiulades.

PublicitatJuega Limpio Orihuela