7.5 C
Valencia

1,7 milions per fer Castalia-La Guinea més accessible, sostenible i amb “qualitat d’espais públics”

La intervenció se centra en dues línies de treball, una vinculada a la millora i adequació d'edificacions per millorar la seua eficiència energètica i accessibilitat i l'altre en l'entorn urbà de la zona.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

l barri de Castalia-La Guinea es beneficiarà de diferents actuacions urbanístiques destinades a la millora de la sostenibilitat, l’accessibilitat, l’eficiència energètica, l’augment de la qualitat dels espais públics i en general aquells factors que contribuïxen a incrementar la qualitat de vida a les persones que habiten els indrets.

Tot açò serà possible gràcies al fet que Castelló hi ha aconseguit les ajudes del Programa de foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge (2019-2021) de la convocatòria del 2019, que gestiona la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Per això, el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat este dimecres la capital de la Plana i junt l’alcaldessa, Amparo Marco, ha presentat el projecte amb la presència dels regidors d’Urbanisme, Rafa Simó, i de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor d’Urbanisme, ha incidit en el doble vessant del projecte “per a millorar l’accessibilitat en els habitatges i la qualitat de l’espai públic” i Navarro ha recalcat la “millora de l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic que prioritzem amb actuacions com aquesta”. El conseller, per la seua part, ha qualificat a “Castelló com a exemple de gestió” per haver aconseguit aquesta ajuda i ha apuntat la importància d’aquesta intervenció “que canviarà la vida del barri i la ciutat”.

El projecte per a executar l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRURCastalia-La Guinea està valorat en 1.665.390 euros i la subvenció rebuda és d’1,32 milions d’euros; 1,1 milions els aporta el Ministeri de Foment, 130.000 euros la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la resta (uns 342.000 euros), l’Ajuntament. L’ajuda es distribueix per anualitats, des del 2019 fins al 2023.

- Publicitat -

La intervenció se centra en dues línies de treball. Una són les actuacions en l’edifici d’habitatges socials del Carrer Huesca amb Martínez Tena, valorades en 1.299.657 milions d’euros. Està prevista la instal·lació d’ascensors al pati central i passarel·les en replans; la rehabilitació de façanes, cobertes (mitjançant la implantació d’aïllament) i de la fusteria exterior dels habitatges dels edificis.

L’altra intervenció, valorada en altres 245.733 euros, afecta l’espai urbà, amb l’adequació de la plaça Germans Vilafaña, la conversió en zona de vianants de carrers al voltant del CEIP Castalia amb camions escolars i la reparació i ampliació de voreres. La resta del pressupost, que són 120.000 euros, són per a l’oficina tècnica de gestió del projecte.

- Publicitat -

El barri Castalia-La Guinea reuneix una sèrie de condicionants que les ajudes del programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 poden ajudar a millorar: antiguitat de les edificacions, falta d’accessibilitat en edificis de més de 3 plantes i en l’espai públic, escasses zones verdes dins del barri, falta d’eficiència energètica i qualitat acústica de l’edificació i percentatges alts de població vulnerable (menors i migrants principalment).

ELS VEÏNS DURANT LES OBRES

Pel que fa al veïnat de la zona i la possibilitat que s’ha plantejat d’haver-los de traure d’estos habitatges per executar algunes de les reformes, Navarro ha assegurat que “des de l’oficina d’habitatge es treballarà perquè ningú veí es quede sense habitatge si això fos necessari”. Però tot i això, cal recordar que fa uns mesos, la seua companya de partit i regidora d’habitatge, Maria Jesús Garridoqüestionava en un plenari l’ús que es feia d’alguns habitatges de protecció, inclús la legalitat o no de la seua ocupació. Al respecte, el regidor de Transició ecològica no ha pogut més que dir que eixes indagacions “són actuacions que s’estan fent”.

ALTRES ZONES PENDENTS DE REHABILITACIÓ

Cal recordar també que L’ARRUR Castalia-La Guinea és una de les 17 Àrees de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana identificades a Castelló a través d’un estudi que inclou el nou Pla General. Un informe elaborat a partir de l’anàlisi de 37 indicadors dividits en quatre àmbits: vulnerabilitat urbana, vulnerabilitat de l’edifici, vulnerabilitat sociodemogràfica i vulnerabilitat socioeconòmica. Al costat de la de Castalia-La Guinea, unes altres són Alcalde TárregaFarola-Ravalet; Parc de l’Oest; 14 de juny-Grapa; Rafalafena; o Grau.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,561FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià