Oltra, sobre la data de les eleccions generals: “Serà una Setmana Santa de passió i esperem que de resurrecció”

La vicepresidenta ha volgut ressaltar que, malgrat la situació, l'agenda valenciana seguirà avançant

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha valorat la data fixada pel president Sánchez per a les eleccions generals i ha aclarit que, malgrat la situació, l’agenda valenciana continuarà tal com està fixada.

Este matí, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat la dissolució de les Corts i la convocatòria de les eleccions generals per al pròxim 28 d’abril després de considerar que no pot governar sense Pressupostos. “L’oposició no ha anteposat l’interés general i ha bloquejat lleis importants i rebutjat els pressupostos més socials de la història”, ha explicat en la compareixença.

Rovira  

Davant esta situació, la vicepresidenta del Consell ha assenyalat que el Govern valencià ha seguit “amb atenció” la roda de premsa del president, però que no es pronunciaran sobre si els sembla adequada o no la data perquè això no és competència seua. “El que és clar és que serà una Setmana Santa de passió i esperem que de resurrecció”, ha indicat Oltra.

La vicepresidenta ha fet esment als Pressupostos Generals del president Sánchez, ja que este ha sigut el motiu principal que ha portat a prendre la decisió de l’avançament electoral. “No eren els pressupostos que haguérem fet nosaltres com a Govern del Botànic, ja que haguérem anat més enllà, però eren molt millors que els de Rajoy, tant per al territori valencià com per a la resta d’Espanya”, ha valorat Oltra.

D’altra banda, la vicepresidenta ha volgut ressaltar que, malgrat la situació, l’agenda valenciana seguirà avançant. “La convocatòria d’eleccions és un moment en el qual les coses es queden en standby fins que hi haja un nou govern, però el Consell seguirà la seua ruta i continuarà fent les tasques pendents”.

Sobre el dubte que encara segueix en l’aire d’un possible avançament de les eleccions autonòmiques valencianes, la vicepresidenta ha aclarit que “Sánchez tenia motius per a avançar-les, però no és el cas del Botànic”. Així i tot, ha recalcat que “és el president Puig qui té la potestat per a fixar la data quan es crega convenient”.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela