23.9 C
Valencia

Patim demana “mesures restrictives del joc” als ajuntaments en la jornada d’anàlisi de la ludopatia

Paco López: "Cal posar barreres telemàtiques, territorials, perquè les empreses ja saben on ubiquen les cases d'apostes i d'altra banda regular la publicitat".

- Publicitat -AVL

En el dia mundial contra els jocs d’atzar, la fundació Patim i l’ajuntament de València han organitzat una jornada amb l’objectiu d’analitzar la irrupció de la ludopatia en el tractament. Sota el lema “Te la jugues?” especialistes de diferents àmbits –acadèmic, administració, entitats socials, empreses- analitzen l’impacte del joc entre els joves i la importància d’incloure l’addicció al joc en el món jurídic.

Paco López, president de Patim fa constar que encara que ells porten treballant “el tema de les addiccions fa més de 10 anys” ha sigut ara, quan les mobilitzacions ciutadanes han forçat el Govern Autonòmic a treure eixe avantprojecte de llei, però que per Patim “és un continu conscienciar la gent del que està passant amb el joc, com addicció”.

Respecte a la col·laboració amb l’ajuntament de València, López explica que fa tres anys que sestà treballant i “tot té resultat, perquè només en què una persona s’assabente de com se l’està enganyant i siga conscient...això ja és un resultat”.

D’altra banda, respecte al moment en què el govern autonòmic ha mogut fitxa per recuperar l’esborrany de llei que havia quedat oblidat sobre la taula, López proposa que siguen les administracions locals les que actuen per forçar així el desenvolupament de la Llei. “Els ajuntaments han de començar a actuar paralitzant les llicències pendents per noves cases d’apostes, i serà així com se li reclamarà a l’administració que es done presa en regular la situació”, afirma amb contundència.

A més, però, el president de Patim també apunta que considerant el que suposen les addiccions en línia, les mesures han d’anar en diferents aspectes: “cal posar d’una banda barreres telemàtiques, d’altres territorials perquè les empreses ja saben on ubiquen les cases d’apostes i de joc i d’altra banda regular la publicitat”.

“Nosaltres no anem contra la prohibició sinó que volem que la societat se n’adone que el problema de la ludopatia és un problema social, fort, i sociosanitari”, afegeix. “Tot i això, pel que fa a la formació de professionals que este dimarts té lloc a València també és clau enviar el missatge que el problema, té solució”, conclou López.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,796FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Artistes fallers de Borriana se sumen a la iniciativa RegalaunNinot.com

Dos dels artistes fallers borrianencs amb més prestigi s’unixen a la plataforma web RegalaunNinot.com nascuda per ajudar al sector després de la crisi de la COVID-19

La Diputació celebrarà el 9 d’octubre amb el tret de cinc castells simultanis a Benicarló, Borriana, Vall d’Uixó, Almenara i Altura

Segons el president Martí, aquesta primera celebració oficial en la institució provincial del dia de la Comunitat Valenciana també vol ser un acte de suport al sector pirotècnic

Detectat un nou brot de covid-19 a Alzira per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 243 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Alfarp per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no)

El coronavirus continua en expansió a Castelló amb 5 brots més a la capital

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1493 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià