Les fortes pluges en el sud de València obliguen a la suspensió de les classes

Les precipitacions de més de 300 litres per metre quadrat registrades des d'anit en el sud de la província de València han provocat la suspensió de classes en municipis com Gandia, la intervenció dels bombers per a acovardir aigua i algunes incidències en les carreteres.

Les precipitacions de més de 300 litres per metre quadrat registrades des d’anit en el sud de la província de València han provocat la suspensió de classes en municipis com Gandia, la intervenció dels bombers per a acovardir aigua i algunes incidències en les carreteres.

L’Ajuntament de Gandia ha suspès les classes en tots els centres educatius de la localitat a causa de l’alerta roja per fortes pluges decretada per a est i altres municipis de la comarca de La Safor, en la qual poblacions com Ròtova i Ador han registrat en les últimes hores més de 300 litres per metre quadrat.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat per a aquest dijous del nivell roig (risc extrem) per pluges en el litoral sud de la província de València i nivell taronja (risc important) a l’interior sud de València, litoral nord d’Alacant i litoral nord de Castelló, mentre que deixa en nivell groc la resta de la Comunitat Valenciana.

Segons les dades difoses pel 112 Comunitat Valenciana, amb registres recopilats per Aemet i l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), en les últimes 12 hores han caigut 309,4 litres per metre quadrat en la localitat valenciana de Ròtova, 300,6 a Ador, 228,2 a Barx, 157,6 a Vilallonga i 154,6 a Pinet.

A causa d’aquestes pluges torrencials, el telèfon d’Emergències 112 de la Generalitat ha rebut des d’aquesta nit 218 trucades que s’han traduït en 145 incidències, la majoria acovardisques d’aigua.

Per províncies, han sigut 143 trucades i 89 incidències ateses a València, 69 trucades i 50 incidències a Alacant i 6 trucades i 6 incidències a Castelló. No obstant açò, fins al moment no s’han registrat incidències greus a causa d’aquest episodi de pluges, si bé s’han anegat camps en la zona de la Marxuquera (entre Gandia i Palma de Gandia) i bombers del Consorci de València van evacuar anit a una dona que necessitava creuar un barranc ple d’aigua en La Drova-Barx.

Quant a les incidències de circulació, s’han registrat dificultats en la CV-80 a Palma de Gandia a causa del nivell d’aigua del barranc i en el Camí Cova Negra (Palma de Gandia) on un vehicle ha quedat atrapat a les 5.38 hores i ha precisat l’ajuda del Consorci de Bombers.

De la mateixa manera, en la carretera Beniarjó-La Font d’en Carròs-Beniarjó, passades les sis del matí els bombers han atès a diversos cotxes bloquejats per l’acció de les pluges, sempre segons ha informat el servei 112 d’Emergències i el Consorci de Bombers de València.

Publicitat