Les pluges torrencials deixen fins a 285 l/m2 en la província de València

Segons Aemet en la zona de serra de l'interior de la comarca de la Safor, en el sud de la província de València, la intensitat de precipitació ha sigut torrencial durant la passada nit i aquesta matinada.

PublicitatAVL

Les pluges torrencials que es registren des de la vesprada d’ahir en la província de València, fonamentalment en la comarca de la Safor, han acumulat en dotze hores fins a 285,2 litres per metre quadrat en la localitat de Ròtova; 213,4 a Barx; 144,2 a Vilallonga; i 123,2 a Pinet.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en la zona de serra de l’interior de la comarca de la Safor, en el sud de la província de València, la intensitat de precipitació ha sigut torrencial durant la passada nit i aquesta matinada.

PublicitatRovira  

Així, Aemet precisa que dels 213,4 litres per metre quadrat registrats a Barx, 95,6 van caure en solament una hora, entre les 23.10 i les 0.10 hores. No obstant açò, en el litoral de la comarca de la Safor, a 10 quilòmetres en línia recta dels llocs amb més de 200 litres acumulats, la precipitació és “notablement inferior”, segons Aemet, ja que en la platja d’Oliva solament s’han registrat 23,5 litres per metre quadrat.

El litoral sud de la província de València està en alerta roja amb possibilitat que les pluges deixen fins a 180 litres per metre quadrat en dotze hores i 60 en una hora. A l’interior sud de València, litoral nord d’Alacant i litoral nord de Castelló s’ha activat l’alerta taronja.

Per la seua banda, el servei 112 de la Comunitat Valenciana ha informat que, fins al moment, l’única incidència que es té constància és la mobilització de bombers i Guàrdia Civil per a rescatar un vehicle atrapat en el camí Carril de Palma, a Gandia.