Les pluges torrencials s’enceben a La Safor i deixen 18.500 alumnes sense classe a la Comunitat

La pluja torrencial que afecta des del dimecres a la Comunitat ha deixat acumulats de fins a 319 l/m2 en la comarca de La Safor, més de 18.500 alumnes de 16 municipis de València i Alacant no han pogut acudir a classe i una desena de carreteres i camins rurals ha sigut tallada al tràfic.

La pluja torrencial que afecta des del dimecres a la Comunitat ha deixat acumulats de fins a 319 l/m2 en la comarca de La Safor, més de 18.500 alumnes de 16 municipis de València i Alacant no han pogut acudir a classe i una desena de carreteres i camins rurals ha sigut tallada al tràfic.

El litoral sud de València roman en alerta roja per pluges molt persistents i localment molt intenses i durant aquest episodi, que durarà fins al dissabte, s’esperen acumulacions de precipitació per sobre dels 250 l/m2, i de forma més local per sobre dels 300 l/m2, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

En el cas del litoral nord d’Alacant i de Castelló i el litoral i interior sud de València, l’alerta és taronja i durant tot l’episodi s’esperen pluges per sobre dels 150 l/m2, i de forma més local per sobre dels 200 l/m2. La resta de la Comunitat Valenciana es troba en alerta groga per pluges que pot deixar precipitacions acumulades de 20 litres per metre quadrat en una hora i de 60 en dotze hores.

L’episodi de pluges que es va iniciar la vesprada del dimecres ha deixat acumulats, fins a les 15 hores d’aquest dijous, de fins a 318,8 litres per metre quadrat a Ròtova i 260,4 en la localitat de Barx.

Segons Aemet, i en funció també dels registres de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), la localitat de Vilallonga ha acumulat fins a 170,2 litres per metre quadrat, el municipi de Pinet 164,6 i Carcaixent 94,2.

Al Pilar de la Horadada (Alacant), un conductor ha sigut rescatat pels bombers del parc de Torrevella en quedar atrapat en una rambla situada en el terme municipal. Els fets han ocorregut sobre les 5.55 hores a uns 300 metres de la cooperativa de Surinver quan l’home, que es dirigia al treball en el seu turisme, ha quedat atrapat en un tram amb fang a conseqüència de la forta pluja que ha assotat a la Vega Baixa aquesta passada nit.

Segons el Centre de Coordinació d’Emergències, a causa del temporal han sigut tallats al tràfic els camins rurals Oliva-Font d’en Carros; Marxuquera-Palma Gandia; Vell Dènia; Oliva-Piles; Guardamar-Daimus i MarjaletesOliva, així com les carreteres comarcals CV50 a Carcaixent, CV686 en Real de Gandia-Palma Gandia i CV673 a Bellreguard.

A més, 18.500 alumnes s’han quedat sense classe en municipis de València i Alacant

Les localitats de la província de València on s’han suspès les classes són Gandia, Ador, Almoines, Barx, Beniarjó, Benirredrà, La Font d’en Carròs, Palma de Gandia, Real de Gandia, Ròtova, Tavernes de la Valldigna, Vilanova de Castelló, Alfauir, Oliva, Rafelcofer i Senyera, segons la Conselleria d’Educació.

En Real de Gandia, la Guàrdia Civil i bombers del Consorci de València han evacuat als xiquets i docents del col·legi de la localitat després que s’haja inundat i quedat inutilitzat el camí d’accés al centre.

També en la pedania il·licitana de Torrellano, el col·legi La Pau ha suspès les classes avui i matí davant les deficiències detectades en la instal·lació elèctrica del centre escolar, a causa de les fortes pluges.

L’aigua que ha caigut aquesta matinada en el terme municipal ha produït importants filtracions en sostres i parets, que han deixat al centre sense llum, segons fonts municipals.

El riu Vaca, a punt de desbordar-se al seu pas per Tavernes de la Valldigna

El riu Vaca és a punt de desbordar-se al seu pas per la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna a causa de l’augment del seu cabal per les pluges torrencials caigudes en les últimes hores, segons anuncia el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat després de l’avís de la Policia Local.

Així mateix, una sèquia de Xeraco (València) s’ha desbordat i afecta al quilòmetre 232 de la carretera N-332, mentre estan tallades al tràfic el camí rural Oliva-Font d’en Carrós, el camí la prem de Marxuquera-Palma de Gandia, el camí Guardamar-Daimús i el camí Marjaletes d’Oliva.

Segons les dades arreplegades pel 112, en les últimes quatre hores s’han registrat 83,5 litres per metre quadrat a Benifairó de la Valldigna, 68,3 a Alzira, 60,8 a Gàtova, 54 en Tavernes de Valldigna, 50,4 a Daimús i 46 a Dénia.

Quant a l’acumulat de les últimes vint-i-quatre hores, informa que es comptabilitzen 299,6 l/m2 a Ador, 209 en La Font d’en Carrós, 168,8 a Pinet, 144,2 a Xeraco, 130,1 a Benifairó de les Valls, 127,2 a Tavernes de la Valldigna, 123,4 a Daimús i 123,2 a Piles.

Respecte als avisos meteorològics per pluges, a les nou de la nit s’han actualitzat per a rebaixar de taronja a groc el litoral nord de Castelló, i per a passar de roig a taronja en el litoral sud de València, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

En la resta de zones es manté el nivell previst anteriorment: groc a Castelló, nord de València i interior i litoral sud d’Alacant; i taronja al sud de València i litoral nord d’Alacant.

Publicitat