Puig donarà a Sánchez el seu “suport” en el seu “espai de diàleg” entorn de Catalunya

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, traslladarà hui el seu "suport" al president del Govern, Pedro Sánchez, entorn de Catalunya pel "espai de diàleg, moderació i serenitat" que impulsa per a resoldre els problemes.

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, traslladarà hui el seu “suport” al president del Govern, Pedro Sánchez, entorn de Catalunya pel “espai de diàleg, moderació i serenitat” que impulsa per a resoldre els problemes.

Així ho ha afirmat el cap del Consell en declaracions als periodistes sobre la reunió prevista amb Sánchez per a aquesta vesprada, després d’inaugurar el túnel del tramvia sota la serra Grossa d’Alacant, que ha comptat amb una inversió de més de 33 milions d’euros.

Rovira  

“La bipolarització i la confrontació permanent no ajuda a solucionar problemes”, ha emfatitzat Puig, qui ha subratllat que “l’espai de diàleg, moderació i serenitat que usa el Govern, compta amb el meu suport”.

En aquesta línia, ha reiterat la seua aposta per “donar ajuda al president del Govern en defensa de l’interés general” i ha sostingut que actualment “és molt difícil governar Espanya per la bipolarització profunda que hi ha”.

Dins d’aquests extrems, el president valencià ha assenyalat que “el Govern de la Generalitat de Catalunya” no contribueix i, de la mateixa manera, que “el president (Quim) Torra no ajuda en absolut amb unes declaracions que són absolutament impresentables en moltes ocasions”. “I que tots continuem cridant no soluciona els problemes ni que hi haja insults creuats”, ha advertit Puig, qui ha insistit que Pedro Sánchez sap que compta amb el seu “suport en aquesta qüestió”.

A més, ha assenyalat que una trobada entre el cap de l’Executiu i un president autonòmic cal emmarcar-lo dins de la “normalitat del funcionament de les relacions” entre les diferents administracions.

Encara que parlaran de Catalunya, Puig ha comentat que la reunió manca d’una “agenda especial” encara que aprofitarà l’oportunitat amb Sánchez, “un president que escolta”, per a tornar a plantejar-li els problemes fonamentals de la Comunitat Valenciana.

Aquests són, entre altres, l’insuficient finançament i la necessitat d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat perquè el territori valencià reba el 10 per cent que li correspon per població en inversions.

PublicitatJuega Limpio Orihuela