La Rambleta cancel·la l’espectacle de ‘Mongolia’ per amenaces de l’extrema dreta

Esta decisió s'ha pres després dels contactes mantinguts en els últims dies tant amb la Policia Local com amb l'Ajuntament de València

rambleta

La crispació, els insults, les amenaces i la incitació a la violència que s’han exposat en les xarxes socials, així com les amenaces directes que han rebut els treballadors del Centre, impedeixen, sota les actuals condicions, la celebració del espectacle. La seua celebració, en estes circumstàncies, suposa un risc inassumible per a la seguretat dels assistents, dels artistes i del personal del Centre que fins a l’últim moment ha estat defensant la realització de l’espectacle malgrat la intimidació, coacció i les amenaces”. Este ha sigut el comunicat que des de l’Espai Rambleta han emès per a indicar que han decidit cancel·lar l’actuació de Mongòlia prevista per a este dissabte i diumenge a València després de rebre amenaces de l’extrema dreta.

Per segona vegada en menys d’un mes, la ultradreta aconsegueix que un espai cultural cancel·le l’actuació d’un humorista, ja que a principis de novembre, el Teatre Olymplia va cancel·lar la funció protagonitzada per Dani Mateo, Raúl Cimas i J.J Vaquero. El líder d’Espanya 2000, José Luis Roberto, va incitar a seguir els mateixos passos per a pressionar als responsables dels espais culturals i aconseguir així la cancel·lació. “Escrache a Dani Mateo i no a aquests porcs traïdors que es caguen en tu?“, es pot llegir en un muntatge fotogràfic difós per Roberto a través del seu perfil de Facebook.

Des de la Rambleta asseguren que “han esgotat totes les possibilitats per a seguir amb l’espectacle perquè la seua vocació com a gestor cultural és que el Centre servisca com a altaveu de les diferents sensibilitats artístiques” però indiquen que “les amenaces llançades són versemblants i intolerables“. El mateix comunicat també recorda que l’espai “defensa la cultura des de la diversitat, la integració i la igualtat, sent per al públic i els artistes un espai de convivència, de llibertat, de reflexió, de tolerància i de respecte” i diuen rebutjar “qualsevol tipus de manifestació o comportament que pose en perill aquests principis i valors que regeixen este Centre”. Esta decisió s’ha pres després dels contactes mantinguts en els últims dies tant amb la Policia Local com amb l’Ajuntament de València.

Finalment, la nota conclou fent una crida perquè s’adopten “les mesures necessàries que eviten que qualsevol espai cultural haja de cancel·lar la seua programació per amenaces, coaccions i intimidacions, i que asseguren que puguen programar amb la llibertat que ha d’estar garantida en un Estat democràtic i de dret“.

Publicitat