Detingudes 14 persones a València per robatoris amb violència en domicilis

En el marc de l'operació “WAGEN” s'han detingut a 14 persones de diferents nacionalitats, per la seua suposada implicació en delictes de robatoris amb força, amb violència i intimidació i segrest.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació Wagen, desenvolupada en la província de València, ha detingut a 14 persones pertanyents a una organització criminal especialitzada en el robatori amb violència en domicilis a València i Navarra, per la seua implicació en més de 15 fets de robatoris amb força i violència i per una temptativa de segrest.

Amb aquest operatiu s’ha aconseguit evitar el segrest d’una persona que estava sent monitorizada amb un dispositiu de seguiment instal·lat en el seu vehicle.

Els detinguts són de nacionalitats espanyola i romanesa 5 dones i 9 homes, d’edats compreses entre els 20 i els 47 anys d’edat.

Així mateix, s’han realitzat 11 registres (10 a València i 1 a Navarra), on s’ha intervingut armes blanques, dispositius de seguiment, 2 pistoles detonadores, una carabina, un taser artesanal, passamuntanyes, un estel Ninja, pedres precioses i joies, mòbils, tabletes, ordinadors, passamuntanyes, 7 quilos de marihuana i 12.000 euros en efectiu.

També s’han confiscat, 4 vehicles i una furgoneta, a més del bloqueig de 28 comptes bancaris i 8 béns immobles.

Se’ls investiga, per la seua implicació amb diferent grau, en delictes de pertinença a organització criminal, robatoris amb força i amb violència, encobriment, defraudació de fluid elèctric, trafique de drogues, apropiació indeguda, i temptativa de segrest.

Dispositiu de seguiment

Aquest grup altament especialitzat comptava amb un manyà professional per a minimitzar el temps d’accés als habitatges, a més d’un sistema de seguiment per a controlar els moviments dels habitants dels domicilis.

Així mateix, obtenien informació prèvia per diferents fonts i seguien de forma minuciosa a les seues possibles víctimes per a establir les seues rutines i cometre els fets en els horaris més favorables.

Una vegada tenien tot llest, un membre de l’organització especialitzat en serralleria, obria els habitatges i donava accés a altres components per a cometre els robatoris i apoderar-se de tots els elements de valor dels domicilis. Mentre açò succeïa a l’interior altres integrants establien dispositius de vigilància en l’exterior.

Aquest grup estava planificant el segrest d’un empresari valencià en el garatge del seu domicili, que va ser frustrat gràcies a l’explotació de l’operació.

Fets esclarits

S’han pogut esclarir més de 15 fets ocorreguts a Manises, Benaguasil, L’Eliana, Benicàssim, Alzira, Benidorm, València, i Navarra.

L’operació ha sigut desenvolupada de forma conjunta per tres unitats de recerca de la Comandància de València.

Els detinguts han passat a la disposició del Jutjat nº 5 de Lliria (València).

Publicitat