Sanitat invertirà 6,7 milions d’euros en infraestructures a la província de Castelló

El centre de salut del Raval Universitari, les urgències de l'hospital General de Castelló, els centres de salut de Nules, Vall d'Uixó, Moncofa, Vinaròs II o el nou de Vila-real o Villafamés a més de l'hospital Provincial seran els beneficiaris.

Consellera de Sanitat, Ana Barceló
Publicitat

Municipis com la Vall d’Uixó, Nules, Moncofa, Vinaròs, Vila-real o Vilafamés sembla que podran veure com algunes de les reivindicacions sobre la necessitat d’ampliació o reforma dels seus centres de salut o la construcció de noves infraestructures sanitàries estan més a prop de fer-se realitat. Almenys així ho ha explicat la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, este dimecres en la presentació dels pressupostos de l’àrea pel que fa a la província de Castelló.

En 2020 s’invertiran 1,9 milions d’euros en la construcció de centres de salut, 3 milions en la reforma de centres de Primària i 1,8 en la reforma d’hospitals de la província, entre els quals destaquen l’ampliació i reforma del servei d’urgències de l’Hospital General Universitari de Castelló, prevista pel primer semestre del 2020 i per la que es destinaran 1.160.000 euros.

PublicitatRovira  

A més, estos pressupostos també contemplen la finalització del centre sanitari del Raval Universitari de Castelló, prevista per l’últim trimestre del 2020, el nou centre de salut Vinaròs II o l’ampliació dels centres de salut la Vall d’Uixó I i Moncofa. Sense deixar de banda les partides destinades als tràmits inicials vinculats a la cessió de terrenys, licitacions, etc. d’altres projectes com per exemple el del centre auxiliar de Vilafamés o el nou centre de salut de Vila-real. També en 2020 es licitarà la redacció del projecte i direcció d’obra del nou centre de salut Vinaròs II, que ja disposa de pla funcional.

A més, capitol especial mereix l’hospital Provincial de Castelló on mantindrà una reunió amb els membres del Consorci el proper dilluns. Barceló ha anunciat que la inversió prevista per a 2020 a l’hospital és de 4,7 milions d’euros, que inclou la segona fase de l’edifici oncològic, “en el que és una aposta decidida per fer de l’Hospital Provincial de Castelló un centre de primer nivell estatal”.

Amb tot, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha afirmat que “la inversió a la província de Castelló ha augmentat un 160% amb relació a 2015” i que “el pes de la província de Castelló en les inversions de la Sanitat ha passat del 8,67% a prop del 12% en 2020”.

Respecte als pressupostos globals a la CV, la Consellera ha aprofitat per a destacar “l’increment de la partida pressupostària destinada a Sanitat, que en 2020 creix fins als 6.765 milions d’euros, un 1,9% més que el pressupost de l’any passat”, ha afirmat la consellera, després de destacar els 18,5 milions diaris que es destinaran a Sanitat al llarg de l’any en la Comunitat.

Totes aquestes inversions les ha emmarcades la consellera en els prop de 140 milions d’euros previstos per a infraestructures sanitàries al llarg de 2020 en tota la Comunitat, que serviran per a començar a executar el nou Pla d’Infraestructures 2020-2023, que es presentarà a l’inici de l’any.

PublicitatJuega Limpio Orihuela