Susana Ros: “Infraestructures és una paraula gelada,…són les necessitats de les persones!”

La cap de llista socialista al Congrés per Castelló es defineix "com una diputada de poble" a qui la gent li "fa sentir" i confia que els votants recorden el valor de l'honestedat per "no tornar al passat"

Susana Ros encapçala, en estos comicis, la llista socialista per Castelló al Congrés dels Diputats. Afirma orgullosa que tant el seu partit, com ella, “portem la igualtat a l’ADN, és un referent”. I quan pot, recorda que inclús en campanya “no s’hauria de fer cap acte més tard de les 7 de la vesprada”. Tot i haver estat algun temps “fóra de la primera línia política”, com ella mateixa apunta, somriu amb discreció quan li recordem que les seues intervencions públiques en grans actes, com el de l’inici de campanya de Pedro Sánchez a Castelló, encara arranquen aplaudiments i ovacions per la força i convenciment que transmet.

– Què significa per vosté optar a ser diputada per Castelló?
“Significa que la política de la província i els problemes de la nostra gent estaran al cor de les polítiques en Madrid. Jo sempre dic que sóc una diputada de poble. Quan acabe el dijous els dic a Madrid, “me voy de bolos” perquè m’agrada recórrer la meua terra. Ací som una província xicoteta però una gran província, un exemple de gent treballadora i molt lluitadora!”

PublicitatAVL

– Què representa, quan li fan la proposta d’encapçalar la llista al Congrés pel seu partit? “Per a mi és un orgull. No sols representar el partit socialista, per suposat, sinó a la província de Castelló –afirma rotunda- “Tindre contacte amb la gent, a mi em fa sentir!”. –afegeix-

– I per a la província, què demanarà? Perquè pocs dies abans de les eleccions i sense avançar res, pot ser diputada pel mateix partit que podria arribar a governar l’Estat Espanyol, això, què implica? És sempre un avantatge, o un “maldecap afegit” quan no coincideixen els criteris?
Quan estem a Madrid defenem les nostres necessitats del nostre territori, però també pensant a nivell nacional. Quan estem pensant a crear ocupació, però ocupació digna, estem pensant en els aturats de la nostra província però també de tota Espanya. Quan estem pensant en els pensionistes…130.000 pensionistes de la província de Castelló han vist augmentades les seues pensions,…o quan estem parlant del salari mínim interprofessional, 90.000 treballadors i treballadores d’esta província s’han beneficiat d’este augment….”

-Sí, però i les necessitats específiques del nostre territori?
“La política no són sols infraestructures, a mi “infraestructures” em pareix una paraula molt gelada. Infraestructures són també les necessitats de les persones, I si tenim la confiança el pròxim 28 d’abril de seguir governant, l’alliberament i gratuïtat de l’AP7 serà una realitat, perquè així ho ha dit el nostre president! I després també que una vegada alliberada hi ha pobles que hi hauran de connectar, i això també serà una reivindicació. Les Rodalies a la província, o el compromís d’uns pressupostos, que no es van poder complir a la proposta del 2019, recorde! per l’oposició de PP, Ciudadanos, les dretes i els independentistes –remarca amb contundència- “que contemplaven una inversió de més del 70% per la província de Castelló”.

-S’ha referit a les dretes, precisament un dels argumentaris del seu partit a l’hora de demanar el vot: alliberar-se de les dretes, no tornar al passat. I en una província com la nostra amb tanta història de governs de dretes fins als últims anys…això com es veu?
“Doncs, precisament per això, per tot el que ha suposat per la província tot eixe temps de governs de dretes que s’ha caracteritzat pels casos de corrupció i perquè en canvi la bona gestió dels socialistes, tant des de la Generalitat com als municipis on governem, tira per terra allò que s’ha dit que les dretes gestionen millor el que és econòmic i les esquerres el social. Nosaltres hem demostrat que no és així i  tot això s’ha de tindre present a l’hora de depositar la papereta. En política ha d’haver-hi credibilitat i honestedat! conclou amb fermesa.

Esta publicació està disponible en : Valencià