12.9 C
Valencia

La vaga dels metges MIR reivindicant drets ompli el centre de València

Els MIR denuncien en esta vaga indefinida la negativa de Sanitat a reunir-se per escoltar unes reivindicacions que parlen de guàrdies sense descansos que sobrepassen el que està establert, salaris mileuristes o falta de supervisió entre moltes altres coses.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Amb consignes tan aclaridores de la seua situació com “Sin derechos laborales, paramos los hospitales”, “No somos comodines” o “Soy MIR, quiero dormir”, milers de metges residents (MIR) de la Comunitat Valenciana han pres este dimarts 21 el centre de València i s’han concentrat a Hospitals, Conselleria de Sanitat i diferents punts neuràlgics per donar visibilitat a la situació en què es troben després de finalitzar la seua formació acadèmica a la facultat de Medicina, uns set anys de mitja aproximadament, i començar el període de residència.

Guàrdies sense descansos que sobrepassen el que està establert, salaris bases mileuristes que han de complementar amb hores que no computen, falta de supervisió del seu treball en molts casos, o substitució de les tasques de professionals consolidats per suplir les carències de personal sanitari són únicament una ínfima part d’un dia a dia que arrosseguen durant els seus anys de residència i que ha portat a esta vaga indefinida.

Per això, esta vegada, la negativa de la Conselleria de Sanitat a mantenir una reunió amb un dels sindicats que representa els seus drets després de la intensificació que ha suposat la seua tasca durant els moments més àlgids de la pandèmia, sembla haver estat el detonant de les manifestacions de hui.

I és que com ja va informar Actualitat Valenciana, fent-se ressò del text íntegre que s’havia fet arribar a Conselleria i on es detallava tota la situació que viuen cada dia, els prop de 3.000 metges que en estos moments estan cursant la seua residència a la Comunitat, es van plantejar que si ni tan sols després d’haver demostrat el seu esforç en les duríssimes situacions que la crisi sanitària eren escoltats, l’única alternativa era eixir al carrer.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,320FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià