Un centenar d’autònoms i xicotetes empreses locals opten a treballs municipals a través de la nova base de dades de l’ajuntament de Castelló

Esta base és oberta, gratuïta i està pensada per a tindre un llistat d'empreses locals i professionals autònoms interessats a treballar pel consistori directament o subcontractats per les empreses adjudicatàries de projectes que han de complir un percentatge de contractació amb micropimes o autònoms de la localitat.

Més d’un centenar de noms d’empreses i autònoms locals de Castelló estan registrats ja a la nova base de dades de l’ajuntament que es va posar en marxa fa unes setmanes perquè aquelles empreses interessades en poder treballar en projectes municipals tingueren una nova porta d’entrada.

La iniciativa ve de la mà del pla de reactivació econòmica del consistori, PIRECAS, amb mesures, per pal·liar la crisi COVID i en concret, vinculada a l’acord que va prendre l’ajuntament d’implementar un percentatge obligatori de “contractació amb autònoms, pimes i micropimes locals” en els plecs de condicions que es demanen a les empreses que opten als projectes municipals.

De moment, com ha pogut saber Actualitat Valenciana, més de la meitat de les inscripcions són d’autònoms i d’empreses de menys de 10 treballadors. A banda, hi ha d’empreses mitjanes (d’entre 10 y 50 treballadors) i algunes d’empreses més grans (de més de 50 treballadors).

Pel que fa al tipus d’activitat econòmica, són de tota mena, des de serveis diversos a construcció, manteniment de zones verdes, transports, telecomunicacions

De fet, el regidor d’Obres i de Contractació, Rafa Simó, ja ha mostrat la seua satisfacció respecte a la resposta rebuda. “Estem molt satisfets de l’acceptació que està tenint la base de dades habilitada per l’ajuntament dirigida a diversificar la contractació pública i generar llocs de treball, ajudant així a autònoms, pimes i micropimes i contribuïm a reactivar econòmica i socialment la ciutat”.