Els positius diaris de covid-19 dupliquen les altes i el 45% dels nous contagis són per brots socials

En la última setmana s'han detectat, 27 dels 48 brots que comptabilitzen ja 506 positus

Amb un increment de casos positius del 213% des del passat 30 de juny, els contagis per coronavirus s’han disparat en l’últim més i en especial en els últims dies.

De fet, segons dades de Conselleria de Sanitat en una compareixença presencial de la Consellera Ana Barceló, s’ha indicat que 27 dels 48 brots detectats a la Comunitat Valenciana s’han registrat en l’última setmana amb un total de 506 positius localitzats.

A més, pel que fa a les dades d’este dimarts, la Comunitat, suma 114 nous positius més mentre que les altes registrades són 67. Respecte als ingressos hospitalaris, en estos moments hi ha 75 pacients ingressats.

INCREMENT DE BROTS COVID

Pel que fa a l’increment de brots i les dades que situen l’origen en “reunions familiars, terrasses i oci nocturn” segons ha indicat la Consellera, Barceló ha repassat les últimes dades fent referència també a la baixada de la mitja d’edat dels contagiats. En les últimes setmanes, el 49% dels casos són de persones d’entre 15 i 44 anys.

D’altra banda, pel que fa a la possibilitat que es decrete el tancament de locals d’oci nocturn o es prenguen altres mesures restrictives com ja estan fets altres Comunitats, la responsable de Sanitat no ha contemplat estes opcions.

Tot i això, cal recordar que ciutats com València o Mislata ja han plantejat a la Generalitat que estos tancaments es puguen portar a terme de manera provisional.

RASTREJOS DELS BROTS

La Consellera també ha afirmat que “els rastrejos estan funcionant i la prova està en el seguiment dels brots de Santa Pola i Peníscola amb les posteriors proves”.

A més ha indicat que “als 1008 rastrejadors se sumaran 85 noves contractacions de tècnics”.

D’altra banda pel que fa a dos dels brots socials relacionats amb l’oci d’origen nocturn que es van detectar a dos discoteques de València, la Consellera ha anunciat que s’enviarà un correu electrònic a aquelles persones que van estar als locals els dies 23 i 24 de juliol per a indicar-los on acudir a fer-se les proves.CatalanSpanish