15.7 C
Valencia

Navarro assegura en el Ple que en 5 dies estaran les platges de Castelló adequades pel ‘Ministeri de Transició ecològica’

Modificacions de crèdit i propostes de diferents partits vinculades a mesures per la recuperació econòmica després de la covid, han estat altres dels temes tractats a este Plenari.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Poques sorpreses i arguments desgastats per l’ús, en el plenari ordinari de l’ajuntament de Castelló d’este mes de maig que ha rosat les 4 hores de duració telemàtica amb rostres que, en alguns moments, no podien amagar l’avorriment.

Ordre-del-dia-ple-ordinari-28-05-20

- Publicitat -

Respecte a els temes presentats, una modificació de crèdit de 5 milions d’euros ha estat un dels punts que ha generat un debat previsible en el qual la portaveu del PP, Begoña Carrasco, ha tornat a carregar contra el govern per la seua “falta d’acció” i amb punts com per exemple, el no repartiment de mascaretes “quan ja són obligatòries”. A més, els populars han presentat també les mesures que ja anunciaren per destinar partides econòmiques a la compra d’eixe material i a altres ajudes específiques per comerços que no han prosperat dins de la moció del pla ‘Contigo’.

En l’explicació de vot dels socialistes, el portaveu Rafa Simó, ha recordat que eixos 5 milions, finalment, aprovats, aniran en una part important “a un canvi d’il·luminaria del 92% de la ciutat que estalviarà 1,5 milions d’euros a la ciutat, i on també s’emmarquen, entre altres coses, les 47 actuacions urbanístiques i de seguretat viària ja anunciades i en el Pirecas.

- Publicitat -

A més, Simó, ha qualificat de “populista” el repartiment de mascaretes “que tenen una vida d’hores i es poden trobar en els supermercats” i que era un dels punts que portava el PP a la seua moció.

D’altra banda, en temes de “transició ecològica” i “recuperació econòmica verda”, destaquen entre altres la intervenció de Fernando Navarro que ha contestat a comentaris de l’oposició que parlaven de la “no prioritat” d’eixes polítiques, davant “altres temes més urgents”.

RECONEIXEMENTS DE CRÈDIT

- Publicitat -

Un altre dels punts de discrepàncies entre partits, reiterats novament i amb el mateix argumentari, ha estat el de l’ús dels REC (Reconeixements extrajudicials de crèdits) per pagar factures pendents o perllongacions de contractes, pendents de la publicació de nous plecs.

Ací, PP i PSOE han intercanviat algunes dades, fent referència a quants milions d’euros havien pagat cadascú per este mètode del REC, durant els seus periodes governabilitat.

De tota manera, l’alcaldessa ha finalitzat el Ple

MOCIONS D’AJUDES COVID

El recolzament a les xicotetes empreses, als autònoms o al sector hostaler entre altres i a la ciutadania amb l’exempció de taxes i modificacions fiscals o propostes d’ajudes específiques també hi han passat per este plenari amb intervencions previsibles per cada grup polític i amb poques sorpreses. Mocions presentades per tots els partits a excepció de Ciudadanos que ha explicat el perquè no feia proposta.

Despatx-extraordinari-ple-28-05-20

El seu portaveu, Alejandro Marín-Buck, ha argumentat que la seua formació ha optat per “no presentar mocions perquè sabem que no tiraran endavant, un fet que demostra la falta de talant de l’equip de govern”, hi ha conclòs.

A més de les propostes vinculades a la reactivació econòmica, també la realització de tests massius per la detenció de la COVID, o el repartiment de guants i mascaretes, s’han repetit en este plenari.

Per la seua part, el representant de Compromís, Ignasi Garcia, ha reiterat que la baixada d’impostos que proposa el PP no és la solució, per l’enfortiment de l’economia i li ha demanat a la portaveu que “concrete quina és la població a qui s’han de repartir eixes mascaretes”, proposta en la qual si estan d’acord, “sempre que siguen rigorosos i es tracte de dotar de mitjans als més vulnerables”

En resum, poques novetats, cap sorpresa i discursos de dubtosa productivitat a l’hora de generar debat real amb propostes que ha rebut qualificatius de “buides”, “de postureo” o “poc treballades” per part dels diferents partits en les seues intervencions.

DECLARACIONS INSTITUCIONALS

Destaca en este punt, la retirada en l’últim moment de dos de les declaracions institucionals previstes. En concret la que feia referència a “evitar contractacions d’empreses que operen en paradisos fiscals” i la que feia referència a “instar al Govern Central a dotar d’autonomia a les institucions locals per a gestionar els seus recursos”.

En canvi, sí que han prosperat la de l’exigència a la Conselleria de pagar el que els deu al sector pesquer i la que fa referència a la sol·licitud al Ministeri de Sanitat de transparència en els criteris pel canvi de fase en la desescalada del confinament”.

PRECS I PREGUNTES

A l’apartat de precs i preguntes, destaca l’anunci que ha fet el regidor de transició ecològica, Fernando Navarro, respecte a una pregunta de Ciudadanos que feia referència als treballs de generació de les platges de Castelló. Navarra ha reconegut que els treballs de neteja de les algues que va deixar el temporal Gloria van en retard però que, precisament, este matí, li han comentat que “s’han iniciat els treballs de trasllat de les restes dins del mateix ecosistema per afavorir la regeneració dunar i en 4 o 5 dies estarien llestos”.

A més, el responsable de l’àrea, ha recordat que fins ara l’import d’estos treballs on es portava les algues a la planta Reciplasa, tenien un cost de 480.000 euros i esta serà “la primera vegada que el Ministeri de Transició Ecològica, després que es parlara en Costes, assumirà el cost d’estos treballs”.

També, precisament sobre platges, ha afegit l’alcaldessa que l’havien convocada a una reunió, este divendres a les 11, amb la Consellera Gabriel Bravo per a parlar de platges.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià