Crisi en Demòcrates Valencians després de dimitir Natxo Temiño i part de la directiva

La formació valencianista va entrar en crisi des del passat dijous quan va deixar la Junta Directiva en tres persones, dies abans de tancar l'acord amb Units per Avançar.

Natxo Temiño

Natxo Temiño ha formalitzat la seua renúncia com a Secretari General de Demòcrates Valencians, un càrrec que ocupava des de setembre de 2018, a més de la seua baixa com a afiliat.

Temiño ha assegurat en la seua baixa de Demòcrates Valencians que els motius són “les significatives diferències ideològiques que fins i tot van fer perillar l’assemblea de setembre, i d’estratègia electoral” dins del la òrbita del partit era conegut el seu enfrontament ideológic amb el sector d’afiliats que provenien del Bloc i Compromís liderats per l’empresari Càndid Penalba.

Rovira  

Temiño, en el seu comunicat, acusa la formació d’haver perdut “la senda de la transversalitat, pragmatisme i centralitat, sense oblidar la dificultat per dotar al projecte d’uns recursos humans i econòmics mínimament raonables”.

Junt a Temiño han dimitit més membres de la Junta Directiva, entre la que es troba la secretaria d’organització del partit Helena Avila i la de Blai Vanyó. Les dimissions, segons fonts pròximes a Temiño, han sigut fruit del constant debat entre els sectors nacionalista i regionalista de la formació, que han acabat amb un camí de baixes a les que ja se va sumar el que s’esperava fora el candidat per la ciutat de València Andrés Goerlich qui ja va manifestar la seua decepció amb la formació o el secretari de comunicació Alfredo García-Petit qui va dimitir per diferències amb Temiño.

Les dimissions que van produïr-se el passat dijous, podrien questionar la trobada que van formalitzar l’expopular Lluís Bertomeu i i l’exlíder del partit Roger Mira amb Units per Avançar, una acció durament criticada per Temiño en el seu comunicat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela

1 comentari